ASEC 100 mg 20 film tablet { Münir Şahin } Dozu

Münir Şahin Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Asec dozu, Asec dozaj, Asec doz aşımı, Asec uygulama, Asec kullanım şekli, Asec kullanımı, Asec kullanım süresi, Asec açmı tokmu, Asec nedir, Asec ne için kullanılır, Asec nasıl kullanılır, Asec faydaları, Asec etkileri, Asec günde kaç kez, Asec sabah mı akşam mı, Asec fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Yetişkinlerde önerilen doz, sabah bir tablet ve akşam bir tablet olmak üzere iki ayrı 100 mg’lık dozlar halinde toplam günde 200 mg’dır.

Uygulama şekli:

ASEC film kaplı tabletler oral uygulama içindir ve yeterli miktarda sıvı ile bütün olarak yutulmalıdır. Aseklofenak aç ve tok karnına sağlıklı gönüllülere verildiğinde, Aseklofenak’m emilim hızı etkilenmiş, ancak emilim miktarı değişmemiştir ve dolayısıyla ASEC tabletler tercihen yemek ile veya yemekten sonra alınmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek ve karaciğer yetmezliği:

Hafif böbrek bozukluğu bulunan hastalar için Aseklofenak dozunun değiştirilmesi gerektiğine dair herhangi bir kanıt yoktur, ancak diğer non steroidal anti inflamatuar (NSAİ) ilaçlarla olduğu gibi dikkatli olunmalıdır (aynca bakınız Bölüm 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri)

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda Aseklofenak dozunun azaltılması gerektiğine dair bazı kanıtlar bulunmaktadır ve başlangıç dozu olarak günde 100 mg kullanılması önerilmektedir.

Pediyatrik popülasyon:

Aseklofenak’ın çocuklarda kullanımına dair klinik veri bulunmamaktadır dolayısıyla çocuklarda kullanılması önerilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon:

Aseklofenak’ın farmakokinetikleri yaşlı hastalarda değişmemektedir, dolayısıyla dozun veya doz sıklığının değiştirilmesi gerekli görülmemiştir.

Doz aşımı ve tedavisi

Aseklofenak doz aşımına dair insanlarda veri mevcut değildir. NSAİ ilaçlan ile akut zehirlenme ile mücadele destekleyici ve semptomatik önlemlerden oluşmaktadır.

Alınması gereken önlemler şunlardır: Doz aşımından sonra mümkün olduğunda çabuk midenin yıkanması ve aktif kömür uygulaması yoluyla emilim engellenmelidir; kan basıncı düşüşü, böbrek yetmezliği, nöbet, mide barsak rahatsızlığı ve solunum baskılanması gibi ortaya çıkan rahatsızlıklara karşı destekleyici ve belirtiye yönelik tedavi uygulanmalıdır. NSAİ ilaçları proteinlere yüksek oranda bağlandığı ve geniş çaplı metabolizasyonlan sebebiyle, zorlu diürez, diyaliz veya hemoperfüzyon gibi spesifik tedaviler muhtemelen NSAİ ilaçlarının temizlermıesinde fayda sağlamayacaktır.