ARTHROTEC 75 mg 10 tablet {Pfizer} Gebelik

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Arthrotec gebelik kategorisi X'dir. Arthrotec hamilelik kategorisi, Arthrotec gebelik kategorisi, Arthrotec emzirme, Arthrotec anne sütüne geçer mi, Arthrotec laktasyon, Arthrotec hamilelerde kullanımı, Arthrotec ve bebek, Arthrotec kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi X ’tir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

ARTHROTEC® gebelik döneminde kontrendikedir. Çocuk doğurma potensiyeli olan kadınlar tedavi süresince etkili doğum kontrolü kullanmak zorundadırlar.

Gebelik dönemi

ARTHROTEC® gebe kadınlarda ya da gebe kalmayı planlayan kadınlarda kontrendikedir. Çünkü misoprostol; uterus tonusunu ve kontraksiyonlarını artırdığından, düşük, erken doğum ve fetal ölüm tehdidine neden olabilir. Gebelikte kullanımı doğuştan özürlere sebep olabilir. Ayrıca diklofenak duktus arteriyozusun prematür kapanmasına sebep olabilir.

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar gebelik durumu kesinleşene kadar diklofenak / misoprostol kullanmamalıdır ve tedavi altında iken güvenilir kontrasepsiyonun önemi tamamıyla anlatılmalıdır. Gebelik durumundan şüphelenilirse, ilaç bırakılmalıdır.

Laktasyon dönemi