ARBOS 1000 mg/880 IU eff.tablet Gebelik

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Arbos gebelik kategorisi C'dir. Arbos hamilelik kategorisi, Arbos gebelik kategorisi, Arbos emzirme, Arbos anne sütüne geçer mi, Arbos laktasyon, Arbos hamilelerde kullanımı, Arbos ve bebek, Arbos kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde çalışmalar gebelik /ve- veya/ embriyonal/ fetal gelişim /ve-veya/doğum/ve-veya/doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. ARBOS gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Doğum kontrol hapları kullanan kadınlarda vitamin D3 düzeyinin arttığı gözlenmiştir. Ancak Vitamin D’ nin fertilite üzerine etkisi bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

ARBOS, gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

ARBOS, gebelik sırasında ancak beklenen yararların fetüs üzerindeki olası

risklerinden fazla olması durumunda kullanılmalıdır.

Uzun süreli hiperkalsemi, bebekte beden ve zekanın gelişme geriliği, supravalvüler aort stenozu ve retinopatiye yol açabileceğinden, Vitamin D’nin aşırı doz alınmasından kaçınılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Kalsiyum ve Vitamin D3 anne sütü ile atılmaktadır (süte geçmektedir). Ancak ARBOS’un tüm dozlarında, emzirilen çocuk üzerinde herhangi bir etki öngörülmemektedir. ARBOS emzirme döneminde kullanılabilir. Bu sebeple emzirilen çocuğa Vitamin D verileceği zaman bu durum göz önünde bulundurulmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertitilite

Üreme yeteneği üzerinde etkisi bulunmamaktadır.