VEGABON PLUS D 70 mg/2800 IU 4 tablet Gebelik

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tyoflex gebelik kategorisi C'dir. Tyoflex hamilelik kategorisi, Tyoflex gebelik kategorisi, Tyoflex emzirme, Tyoflex anne sütüne geçer mi, Tyoflex laktasyon, Tyoflex hamilelerde kullanımı, Tyoflex ve bebek, Tyoflex kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Tyoflex ağrılı olan kas spazmlarının semptomatik tedavisi bir başka ifadeyle hastalğın temel sorununu değil, ortaya çıkardı olumsuz sonuçları ortadan kaldırmak için kullanılır.

İlaç Sınıfı

Kas İskelet Sistemi > Kas Gevşeticiler > Merkezi Kas Gevşeticiler > Diğer Santral Etkili Kas Gevşetici İlaçlar > Tiyokolşikosid

ATC Kodu

M03BX05

Etkin Madde

Tiokolşikosid 4 mg

Barkodu

8699514157656

Geri Ödeme Kodu

A10317

Satış Fiyatı

18.11 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

40

Alternatif İlaç Sayısı

147

Sağlık Konuları

Kas Sertleşmesi , Kas Ağrısı

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFT5

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

ACA

Eşd. ilaç grubu

E111B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi X’dir

İlaç Formu

Kapsül

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Vegabon Plus D’in gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ve-veya/embriyonal/fetal gelişim/ve-veya/doğum/ve-veya/doğum sonrası gelişim üzerindeki direkt etkileri göstermemektedir. Sıçanlarda gebelik sırasında verilen alendronat, hipokalsemi ile ilişkili distosi (zor doğumj’ye neden olmuştur. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Vegabon Plus D gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Vegabon Plus D’in gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut olmadığından gebelerdeki yararı fetüs üzerindeki olası risklerin üzerinde ise kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Alendronatın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Kolekalsiferol ve onun aktif metabolitleri az miktarda anne sütüne geçer. Emziren kadınlara verilmemelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Alendronatın günde 5 mg/kg dozları ile yapılan hayvan çalışmalarında fertilite üzerine etkileri tespit edilmemiştir. Vitamin D’nin yüksek dozları ile yapılan hayvan çalışmaları, hiperkalsemi ve üreme toksisitesi göstermiştir.