ARANESP 10 mcg 4 kullanıma hazır şırınga Zararları

Eczacıbaşı İlaç Pazarlama Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aranesp zararları, Aranesp önlemler, Aranesp riskler, Aranesp uyarılar, Aranesp yan etkisi, Aranesp istenmeyen etkiler, Aranesp cinsel, Aranesp etkileri, Aranesp tedavi dozu, Aranesp aç mı tok mu, Aranesp hamilelik, Aranesp emzirme, Aranesp alkol, Aranesp kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Genel

Darbepoetin alfa ile ilişkili, dispne, cilt döküntüleri ve ürtiker gibi ciddi alerjik reaksiyonlar bildirilmiştir.

Klinik Çalışma Deneyimi

Kronik böbrek yetmezliği olan hastalar

Kontrollü çalışmalardan sunulan veriler, ARANESP alan 766 hasta ve r-HuEPO alan 591 hasta olmak üzere 1357 hastayı kapsamaktadır.

Subkutan yolla ARANESP’in uygulandığı yerde hafif, geçici bir ağrı bildirilmiştir. Bu, r-HuEPO ile olandan daha sık olarak görülmüştür. Enjeksiyon yerindeki rahatsızlık orta şiddette ve geçicidir ve belirgin olarak birinci enjeksiyondan sonra oluşmaktadır.

Kontrollu klinik çalışmalarda ARANESP’le tedaviye bağlı olduğu düşünülen istenmeyen etkilerin insidansı:

Pazarlama sonrası deneyim

ARANESP’in pazarlama sonrası kullanımı sırasında aşağıdaki advers reaksiyonlar belirlenmiştir:

• Saf Kırmızı Hücre Aplazisi: İzole vakalarda, ARANESP tedavisiyle ilişkili nötralize edici antieritropoietin antikorlarına bağlı saf kırmızı hücre aplazisi (PRCA) esas olarak subkutan tedavi uygulanan KBY hastalarında bildirilmiştir. PRCA teşhis edildiğinde ARANESP tedavisi kesilmeli ve hastalar diğer rekombinan eritropoietik bir protein ile tedaviye geçmemelidir (bakınız bölüm 4.4)

• Anafilaktik reaksiyonlar, anjiyoödem, cilt döküntüsü ve ürtiker dahil olmak üzere alerjik reaksiyonlar