APZET 20 mg 56 film tablet Nedir

Tripharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Apzet nedir, Apzet ne için kullanılır, Apzet ne ilacı, Apzet neye yarar, Apzet ne işe yarar, Apzet neye iyi gelir, Apzet kullananlar, Apzet kullanımı, Apzet uygulama, Apzet etkileri, Apzet faydaları bilgilerini içerir.

2.APZET nedir ve ne için kullanılır?

APZET 20 mg olanzapin içeren 28 ve 56 tabletlik blister ambalajda sunulan film kaplı tablettir. APZET antipsikotikler adı verilen bir ilaç grubuna aittir.

APZET, gerçekte var olmayan şeyleri duymak, görmek veya hissetmek, yanlış inanışlar, anormal şüphecilik, içine kapanmak gibi semptomların eşlik ettiği bir hastalığın tedavisinde kullanılır. Ayrıca bu hastalığı yaşayan hastalar kendilerini depresif, endişeli veya gergin hissedebilirler.

APZET, coşkulu ve fazlasıyla enerjik hissetme, normalden çok daha az uykuya ihtiyaç duyma, birbirini kovalayan fikirler öne sürerek çok hızlı konuşma ve bazen aşırı sinirlilik gibi

semptomların eşlik ettiği bir durumu tedavi etmek için kullanılır. Ayrıca bu durumla birlikte olabilen duygudurum iniş (deprese) ve çıkışlarını engelleyen bir duygudurum dengeleyicidir. APZET benzer durumların tedavisi için 13-17 yaş arasındaki ergen hastalarda da kullanılabilir.