LEVOKUIN 500 mg 7 film tablet Gebelik

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Metfull gebelik kategorisi C'dir. Metfull hamilelik kategorisi, Metfull gebelik kategorisi, Metfull emzirme, Metfull anne sütüne geçer mi, Metfull laktasyon, Metfull hamilelerde kullanımı, Metfull ve bebek, Metfull kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Metfull 500 mg; • Tek başına ya da diğer oral antidiyabetik ajanlarla veya insülin ile beraber olarak, • İnsüline bağımlı olmayan (Tip II) şeker hastalığında, özellikle diyet ile kontrol altına alınamayan şişman diyabetiklerde, • 10 yaşından büyük çocuklarda ve yetişkinlerde, Metfull tek başına ya da insülin ile kombinasyon olarak kullanılabilir. • Sadece diyetin yetersiz kalmasından sonra ilk seçenek tedavi olarak metforminle tedavi edilen Tip II şeker hastalarında diyabetik komplikasyonlarda azalma görülmüştür.

İlaç Sınıfı

Sindirim Sistemi ve Metabolizma > Diyabet (Şeker Hastalığı) İlaçları > Oral Antidiyabetik İlaçlar > Biguanidler > Metformin

ATC Kodu

A10BA02

Etkin Madde

Metformin 500 mg

Barkodu

8699516091767

Geri Ödeme Kodu

A11311

Satış Fiyatı

11.44 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

27

Alternatif İlaç Sayısı

24

Sağlık Konuları

Antibiyotik

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFB2

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ABC

Eşd. ilaç grubu

E257A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

LEVOKUİN’in gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (bkz. kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Tedavi süresince etkin doğum kontrol yöntemlerinin kullanılması önerilir.

Gebelik dönemi

LEVOKUİN hamilelikte sadece anneye sağlaması beklenen yarar fetusta neden olabileceği olası zararlardan daha fazla ise kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

LEVOKUİN anne sütünde ölçülmemiştir. Ofloksasinle ilgili verilere dayanarak LEVOKUİN’in de anne sütüne geçebileceği öngörülebilir. Ciddi potansiyel yan etkiler nedeniyle emziren annelerde emzirmenin mi yoksa ilacın mı kesileceğine karar verilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite

LEVOKUİN’in fertilite, embriyotoksisite ve peri / post natal fonksiyonlar üzerine olan toksisite potansiyeli, oral uygulama ile sıçanlar üzerinde, ayrıca tavşanlar üzerinde de embriyotoksisite potansiyeli ile ilgili çalışmalar yapılmıştır.

LEVOKUİN’un fertilite üzerine bir etkisi görülmemiştir. Fetus üzerinde intrauterin gelişme geriliği gözlenmiştir. Teratojenik etki ise görülmemiştir.