CORDARONE 150 mg 6 ampül {Sanofi} Gebelik

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Allergodil gebelik kategorisi D'dir. Allergodil hamilelik kategorisi, Allergodil gebelik kategorisi, Allergodil emzirme, Allergodil anne sütüne geçer mi, Allergodil laktasyon, Allergodil hamilelerde kullanımı, Allergodil ve bebek, Allergodil kullanımı bilgilerini içerir.

İlaç Sınıfı

Duyu Organları > Göze Uygulanan İlaçlar > NONSPESİFİK KONJONKTİVİT > Diğer > Azelastine

ATC Kodu

S01GX07

Etkin Madde

Azelastin Hcl

Barkodu

8699783610197

Geri Ödeme Kodu

A10649

Satış Fiyatı

10.18 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

4

Sağlık Konuları

Kalp Ritim Bozuklukları

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKEQA

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay24 ay

NFC kodu

FQA

Eşd. ilaç grubu

E457A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Ampul

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Amiodaronun gebelik ve/veya fetüs/yeni doğan üzerinde zararlı farmakolojik etkileri bulunmaktadır.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar uygun bir doğum kontrolü uygulamalıdır. Gebelik dönemi:

Hayvan çalışmalarında teratojenik bir etki saptanmamıştır. Hayvanlarda herhangi bir teratojenik etkisi görülmediğinden, insanlarda da malformatif bir etki göstermesi beklenmez.

Gerçekte de bugüne kadar, insanlarda malformasyon oluşumundan sorumlu olan maddelerin, her iki tür üzerinde gerçekleştirilen ve uygun bir şekilde yürütülen çalışmalarda, hayvanlarda teratojenik olduğu saptanmıştır.

Klinik olarak, gebeliğin ilk üç aylık döneminde uygulanan amidaronun potansiyel malformatif etkisini değerlendirmeyi mümkün kılacak yeterli veri henüz bulunmamaktadır.

Fötal tiroid bezi, son adet döneminden 14. hafta sonra iyot bağlamaya başladığından, ilacm bu dönemden önce uygulanması halinde fötal tiroid bezi üzerinde herhangi bir etki oluşturması beklenmez.

Bu dönemden sonra ilacm kullanımına bağlı aşın iyot yüklenmesi, fötusta biyolojik veya hatta klinik (guatr) hipotiroidizme neden olabilir.

Fötusun tiroid bezi üstündeki etkileri göz önüne alındığında, sağlayacağı yarar risklerinden fazla olmadığı müddetçe; amiodaron hamilelik sırasında kontrendikedir.

Laktasyon dönemi:

Amiodaron ve metaboliti, iyotla beraber, anne sütüne matemal plazmadan daha yüksek konsantrasyonlarda geçer. Yenidoğanda hipotiroidizm riski nedeniyle, bu ilaçla tedavi sırasında emzirme kontrendikedir.

Üreme yeteneği / Fertilite

Amiodaronun erkek ve dişi sıçanlara 90 mg/kg/gün dozlarda uygulandığı fertilite çalışmalarında, fertilitede azalma görülmüştür. Amiodaronun teratojenik bir etkisi yoktur. Amiodaron ve desetilamiodaron anne sütüne geçer.