GLARIN 100 U/ml SC kullanım için enj. çözelti içeren kartuş Gebelik

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Neurica gebelik kategorisi C'dir. Neurica hamilelik kategorisi, Neurica gebelik kategorisi, Neurica emzirme, Neurica anne sütüne geçer mi, Neurica laktasyon, Neurica hamilelerde kullanımı, Neurica ve bebek, Neurica kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Neurica 75 mg; 18 yaş ve üstündeki yetişkinlerde kullanılmaktadır. 18 yaşın altındakilerde yeterli güvenlilik ve etkinlik bilgisi bilinmediği için kullanımı tavsiye edilmemektedir. Ağızdan alınan ve kısmi epilepsi (sara) nöbetlerinin tedavisinde ve diğer nöbet ilaçları ile birlikte ek tedavi olarak periferik (merkezden uzak) sinir hasarına bağlı ağrının tedavisinde ve kaygı bozukluğunun tedavisisinde kullanılan bir ilaçtır. Kısaca yaygın anksiyete bozukluğu, sara ve nöropetik ağrıların tedavisinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Pregabalin > Antiepileptik İlaçlar > Antiepileptikler > Diğer Antiepileptikler > Pregabalin

ATC Kodu

N03AX16

Etkin Madde

Pregabalin 75 mg

Barkodu

869828950141

Satış Fiyatı

159.26 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

7

Alternatif İlaç Sayısı

23

Sağlık Konuları

Şeker Hastalığı

İmal veya İthal

İthal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar/doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Oral kontraseptiflerin içindeki östrojen ve progestojenler GLARİN’inin kan glukozunu düşürücü etkisini azaltabilir. GLARİN’in oral kontraseptifler üzerindeki etkisine ilişkin veribulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Hayvanlarda yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve veya/ doğum /ve veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (Bkz. bölüm 5.3).İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Klinik olarak gerekli olmadıkça gebelikteGLARİN kullanılmamalıdır. İnsülin glarjin için, kontrollü klinik çalışmalardan elde edilmişgebelik ile ilgili klinik veri bulunmamaktadır. Pazarlama sonrası araştırmalarda gebekadınlardan elde edilen çok sayıda veri (1000’den fazla gebelikteki sonuçlar) gebelik veyafetüsün ve yeni doğanın sağlığı üzerine özgün bir advers etkisini işaret etmemiştir.

Pregestasyone veya gestasyonal diyabeti olan hastalar için hiperglisemi ile ilişkili advers sonlanımların önlenmesi açısından tüm gebelik süresince iyi metabolik kontrolünsürdürülmesi çok önemlidir. İnsülin gereksinimi ilk trimesterde azalabilir ve genellikle ikincive üçüncü trimesterde artar. Doğumdan hemen sonra, insülin gereksinimi hızla düşer (artanhipoglisemi riski). Bu nedenle kan şekerinin dikkatli izlenmesi çok önemlidir.

Laktasyon dönemi

İnsülin glarjinin insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bir peptid olan insülin glarjin insan sindirim sisteminde sindirilerek aminoasitlere indirgendiğinden, ağızdan almaninsülin glarjinin emzirilen yenidoğan/süt çocuklarında metabolik etki yapması beklenmez.Emziren kadınlarda insülin dozu ve diyetin ayarlanması gerekebilir.

Üreme yeteneği (fertilite)

Hayvan çalışmaları, fertilite açısından herhangi bir doğrudan zararlı etkiyi işaret etmemektedir.