ANTI-FOSFAT AL 100 kapsül Zararları

Assos Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Anti Fosfat zararları, Anti Fosfat önlemler, Anti Fosfat riskler, Anti Fosfat uyarılar, Anti Fosfat yan etkisi, Anti Fosfat istenmeyen etkiler, Anti Fosfat cinsel, Anti Fosfat etkileri, Anti Fosfat tedavi dozu, Anti Fosfat aç mı tok mu, Anti Fosfat hamilelik, Anti Fosfat emzirme, Anti Fosfat alkol, Anti Fosfat kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Advers reaksiyonların sıklığı aşağıdaki gibi sıralanmıştır:

[Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila

<1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerle tahmin edilemiyor)]

Araştırmalar:

Seyrek: Endikasyonları ve kullanım şekli göz önüne alındığında uzun süreler boyunca yüksek dozlar alınması kanda alüminyum seviyelerinin artmasına ve alüminyum toksisitesine neden olabilir.

Sinir Sistemi Hastalıkları:

Seyrek: Alüminyum toksisitesi, ensafalopati bulgularına (beyindeki diffüz hasar ile birlikte serebral disfonksiyon) neden olabilir.

Gastointestinal Hastalıklar: Seyrek: Kabızlık

Kas-iskelet bozukluklar, bağ doku ve kemik hastalıkları

Seyrek: Alüminyum toksisitesi kemik dokusunda alüminyum birikmesine (özellikle çocuklarda ve infantlarda osteopatiye ve osteomalaziye) neden olabilir. Seyrek olarak, fosfat yetmezliği görülebilir.

Özellikle çocuklarda ve infantlarda olmak üzere bütün hastalarda serum alüminyum seviyelerinin düzenli olarak moniterizasyonu çok önemlidir. İlave bir alüminyum yükünden kaçınmak için diyalizatta çözünmüş halde serbest alüminyum bulunmamalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Alüminyum toksisitesi çocuklarda ve infantlarda osteopatiye ve osteomalaziye neden olabilir. Bu nedenle özellikle çocuklarda ve infantlarda olmak üzere bütün hastalarda serum alüminyum seviyelerinin düzenli olarak moniterizasyonu çok önemlidir.