ACTONEL 75 mg 6 film kaplı tablet Gebelik

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dropia-Met gebelik kategorisi C'dir. Dropia-Met hamilelik kategorisi, Dropia-Met gebelik kategorisi, Dropia-Met emzirme, Dropia-Met anne sütüne geçer mi, Dropia-Met laktasyon, Dropia-Met hamilelerde kullanımı, Dropia-Met ve bebek, Dropia-Met kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Dropia-Met (15-850 mg) ilacı şeker hastalığında kullanılır. İçerisinde Metformin ve de Pioglitazon maddelerine sahiptir. Dropia-Met (15-850 mg), sadece Metformin içeren diyabet ilaçlarıyla kontrol altına alınamayan şeker hastalarında kullanılmaktadır.

İlaç Sınıfı

Sindirim Sistemi ve Metabolizma > Diyabet (Şeker Hastalığı) İlaçları > Oral Antidiyabetik İlaçlar > Kombinasyonlar > Metformin HCL ve Pioglitazon

ATC Kodu

A10BD05

Etkin Madde

Metformin Hcl 850 mg , Pioglitazon 15 mg

Barkodu

8699536091990

Geri Ödeme Kodu

A12186

Satış Fiyatı

3.53 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

57

Alternatif İlaç Sayısı

12

Sağlık Konuları

Şeker Hastalığı

İmal veya İthal

İthal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadmlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hamile kadınlarda ACTONEL'in yeterli ve iyi kontrollü çalışması yoktur, Çocıık doğurma potansiyeli olan kadınların ACTONEL alırken hamile kalmamaları tavsiye edilir. Eğer ACTONEL'in anne ve fetüse potansiyel yararı potansiyel riskinden fazlaysa ACTONEL hamilelik sırasında kullanılmalıdır.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme loksisitesinin bulunduğunu göstcmılştir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Risedronat'm gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

ACTONEL gerekli olmadıkça gebeük döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Risedronatın insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, risedronatın sütle atıldığını göstennektedir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da ACTONEL tedavisinin durdurulup durdurulmayacagına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve ACTONEL tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir.