TYGACIL 50 mg 10 flakon Gebelik

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Azarga gebelik kategorisi D'dir. Azarga hamilelik kategorisi, Azarga gebelik kategorisi, Azarga emzirme, Azarga anne sütüne geçer mi, Azarga laktasyon, Azarga hamilelerde kullanımı, Azarga ve bebek, Azarga kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Azarga Göz Damlası; hastalarda göz içi yüksek basıncı tedavi etmek için kullanılır. Bu basınç glokom adı verilen hastalığa neden olabilir. Glokom tedavisi için kullanılan kombine bir ilaçtır. İlacın içindeki etkin maddeler göz içi basıncını düşürürler.

İlaç Sınıfı

Duyu Organları > Göze Uygulanan İlaçlar > Göz Tansiyonu İlaçları (Glokom) ve Miyotikler > Beta Blokerler > Timolol Maleat Kombinasyonları

ATC Kodu

S01ED51

Etkin Madde

Brinzolamid 10 mg/ml , Timolol 5 mg/ml

Barkodu

8699572790079

Geri Ödeme Kodu

A10316

Satış Fiyatı

32.64 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

8

Sağlık Konuları

Antibiyotik

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFST

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

FQD

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Flakon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

TYGACIL® gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Gebelerde uygun ve kontrollü çalışmalar yapılmamıştır. Hayvan deneylerinin sonuçları, TYGACIL®’in gebelikte uygulanması durumunda fetusa zararlı olabileceğini göstermektedir. TYGACIL® gebelikte, yalnızca potansiyel yararın fetusa gelebilecek potansiyel zarardan fazla olması halinde kullanılmalıdır. Tigesiklin, doğum öncesi ve sırasında kullanılmak üzere araştırılmamıştır.

Hayvan deneylerinde tigesiklinin plasentadan geçtiği ve fetal dokularda tesbit edildiği kanıtlanmıştır. Tigesiklin uygulaması ile sıçan ve tavşanlarda fetal vücut ağırlığında azalma (kemik oluşumunda gecikme ile birlikte) ve tavşanlara fetal kayıplar bildirilmiştir. Sıçan ve tavşanlarda tigesiklinin teratojenik etkisine rastlanmamıştır.

Laktasyon dönemi

Bu ilacın insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Birçok ilaç süte geçebildiğinden, süt vermekte olan annelere tigesiklin verildiğinde dikkatli olunmalıdır.

Hayvan deneylerinde 14C-tigesiklin uygulanması ile laktasyon dönemindeki sıçanlarda tigesiklinin süte geçtiği saptanmıştır. Tigesiklinin sınırlı oral biyoyararlanımından dolayı, süt emmekte olan yavrularda anne sütü kaynaklı sistemik tigesiklin geçişi çok az veya hiç görülmemektedir.

Üreme yeteneği/ Fertilite: