ALPROSTADIL 500 mcg/ml inf. için konsantre çöz. içeren 1 mlx5 ampül Saklanması

Vem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Alprostadil saklanması, Alprostadil muhafazası, Alprostadil soğuk, Alprostadil nem, Alprostadil karanlık, Alprostadil ambalaj, Alprostadil çocuklardan saklanması, Alprostadil son kullanma tarihi, Alprostadil firması, Alprostadil kullanma talimatı, Alprostadil üretici firma bilgilerini içerir.

5.ALPROSTADIL'in saklanması

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra ALPROSTADIL'i kullanmayınız.

Eğer çözeltide bulanıklık veya kabın renginde değişiklik fark ederseniz ALPROSTADİL’i kullanmayınız.

Ruhsat sahibi:

VEM İlaç San. ve Tic. Ltd. Şti.

Cinnah Cad. Yeşilyurt Sok. No: 3/2 Çankaya / Ankara

Telefon : (0312) 427 435 57-58

Faks : (0312)427 43 59

Üretim yeri:

PINT Pharma Ges.m.H 1210 Viyana / AVUSTURYA

AŞAĞIDAKİ BİLGİLER BU İLACI UYGULAYACAK SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDİR

PGEı ile total dolaşımda en uygun hemodinamik etkiyi sağlamak için, eş zamanlı hemodinamik izleme ile pozitif vücut sıvı dengesi garanti edilmiş olmalıdır.

Optimum bireysel idame dozunun sürekli uygulanmasından 12 saat sonra yeniden bir hemodinamik değerlendirme yapılmalıdır. Bu aşamada, kardiyak indeksin bazal değere göre(PGEı uygulamasından önce) %20 akut yükselmesinin devamı ve gerekli ise pulmonervasküler direncin en az 4 Wood’a düşmesi yeterli hemodinamik iyileşme olarak görülür.Wood biriminin hesaplanması:

Pulmoner ortalama arteriyel basınç - Kapiler oklüzyon basıncı

Kardiyak output

Doz aşımı tedavisi:

Doz aşımı durumlarında, ALPROSTADİL dozu azaltılmadı ya da tedavi sonlandırılmalıdır. Doz aşımı semptomlarının tedavisi semptomatiktir; ancak maddenin hızlı metabolize olmasınedeniyle, genellikle tedavi gerekli değildir.

Seyreltme için talimatlar

Duktus arteriyosuz açıklığının korunması durumunda

Aseptik koşullarda 1 mL ALPROSTADİL steril %0.9 izotonik sodyum klorür veya %5 glukoz çözeltisi ile 100 veya 250 mL’ye seyreltilmelidir. Hazırlanan çözelti 500 mikrogramalprostadil içerir.

50 ng/kg/dk’hk infüzyon hızı için:

Kalp transplantasyonu yapılacak hastalarda şiddetli kronik kalp yetmezliği durumlarında Bir kural olarak, 1 mL Alprostadil 100 mL’lik son hacmi elde etmek için aseptik koşullaraltında steril izotonik sodyum klorür solüsyonu veya %5 sulu glukoz çözeltisi ile seyreltilir.Bu infüzyon çözeltisi 48 saatlik bir süre içinde verilir.

2.5 ng/kg/dakikalık infüzyon hızı için aşağıdaki değerler geçerlidir:

Ampulün hacmi de (1 mİ) dahil İnfüzyon çözeltisinin hacmi(mL)

İnfüzyon çözeltisindeki alprostadil konsantrasyonu(pg/mL)

İnfüzyon hızı (mL/kg/saat)

100

0.03

Konsantre, direk plastik yüzey ile temas etmemelidir. ALPROSTADİL’in daha önce hazırlanan seyreltme solüsyonu içine, kabın duvarları ile doğrudan temastan kaçınılarak ilaveedilmesi tavsiye edilir.

Hazırlandıktan sonra 24 saat geçmiş solüsyonlar atılmalıdır.