ALPROSTADIL 500 mcg/ml inf. için konsantre çöz. içeren 1 mlx5 ampül Nedir

Vem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Alprostadil nedir, Alprostadil ne için kullanılır, Alprostadil ne ilacı, Alprostadil neye yarar, Alprostadil ne işe yarar, Alprostadil neye iyi gelir, Alprostadil kullananlar, Alprostadil kullanımı, Alprostadil uygulama, Alprostadil etkileri, Alprostadil faydaları bilgilerini içerir.

2.ALPROSTADIL nedir ve ne için kullanılır?

ALPROSTADİL’in etken maddesi olan alprostadil, küçük arteriyel kan damarlarını genişleten ve kanın akışkanlık özelliklerini iyileştiren prostaglandin grubuna (PGEı) ait endojen bir maddedir.

ALPROSTADİL kutusu içinde, 5 adet renksiz cam ampullerde, 1 mİ berrak renksiz konsantre çözelti içinde 500 mikrogram alprostadil bulunur.

ALPROSTADİL, doğuştan kalp hastalığı veya morarmanın (siyanoz) eşlik ettiği kalp sorunları olan yeni doğanlarda pulmoner (akciğer arteri) ve sistemik kan dolaşımı arasındaki geçici açıklığın korunması için (Duktus arteriyozus Botalli) kullanılır. ALPROSTADİL ile tedavi, hastanın hayatını kurtarmak için yapılan zorunlu bir ameliyattan önceki sürenin geçirilmesini sağlar.

Duktus arteriyozus; bebek anne rahmindeyken, yani bebeğin doğmadan önceki dolaşımda çok önemli işlevleri olan kalpten çıkan iki büyük atardamar (aorta denilen ana atardamar ile akciğer atardamarı) arasında bağlantı sağlayan bir damardır. Bu damar doğumdan sonra genellikle ilk 72 saat içinde kapanır. Bu damarın doğumdan sonra açık kalması bir bozukluktur ve bu duktus arteriyozus olarak isimlendirilir. Bu hastalıkta daha yüksek basınçlı ana atardamardan akciğer atardamarına doğru kan geçişi olur ve bunun sonucunda akciğerlere doğru kan akımının artması ortaya çıkar.

Doğuştan kalp hastalıkları:

-    Pulmoner kapağın kapalı oluşu (pulmoner atrezi), pulmoner kapak darlığı (pulmoner stenoz), dörtlü belirtili kalp damar anomalisi (Fallot tetralojisi) gibi akciğerlere kan dolaşımının sınırlı olduğu malformasyonlar (doğuştan biçim bozukluğu).

Aortun belli bölümünde darlık (Aort koarktasyonu), kapak darlığı (valve stenozu) veya kalbin sol tarafının kapalı oluşu ile aortik arkın kesilmesi gibi sınırlı sistemik kan dolaşımının olduğu malformasyonlar

-    Diğer etkilerle veya diğer etkiler olmaksızın büyük damarların yerdeğiştirmesi (transpozisyonu)