ALPROS 20 mcg/ml inf. için konsantre çöz. içeren 1 mlx5 ampül Uyarılar

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Alpros uyarılar, Alpros zararları, Alpros önlemler, Alpros riskler, Alpros yan etkisi, Alpros alerji, Alpros alkol, Alpros hamileler, Alpros emzirme, Alpros araç kullanımı, Alpros fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Kardiyovasküler fonksiyonları sürekli takip edebilecek düzeyde donatılmış yerde ve uygun aletleri el altında bulunduran, anjiyoloji (örneğin kan ve lenf damarları) alanında deneyimlihekim tarafından uygulanmalıdır.

Her ne kadar henüz olumsuz etkiler üzerinde deneysel bilgiler bulunmamaktaysa da, aşağıdaki eşlik eden hastalıkların riskine karşı, ALPROS sıkı tıbbi kontroller altındauygulanmalıdır:

• Ciddi böbrek yetersizliği,

• Yeterince kontrol edilemeyen diyabetik mellitus,

• Ciddi serebrovasküler yetersizlik,

• Trombositoz (trombosit sayısı > 400.000/pL),

• Periferik polinöropati,

• Safra taşı öyküsü,

• Ventrikül ülseri ya da ülser öyküsü,

• Glokom,

• Epilepsi.

ALPROS ile tedavi süresince ve fonksiyonel kalp yetersizliği için hipertansiyonu önleyici ilaçlarla tedavi edilen hastalarda tedavi bittikten sonraki bir gün boyunca da kardiovaskülerparametreler yakından izlenmelidir. Hiperhidrasyon semptomlarından kaçınmak içininfüzyon oranı 50-100 mL/günü geçmemelidir. Kardiyovasküler fonksiyonlar (örneğin kanbasıncı ve kalp atış oranı), eğer gerekliyse kilo kontrolü, vücut su dengesi, santral venözbasıncı yakından izlenmelidir ya da ekokardiografık izlem yapılmalıdır.

Benzer şekilde, periferik ödemli ya da fonksiyonel böbrek yetersizliği olan hastalarda da (serum kreatinin değeri >1.5 mg/lOOml) mutlaka izlenmelidir.

Aşırı dozun belirtilerinin tedavisi semptomatik olmalıdır; Ancak maddenin hızlı metabolize olması nedeniyle tedavi genellikle gerekli değildir. Hasta sadece stabil kardiyovaskülerkoşullarda taburcu edilmelidir.

İnfüzyon solüsyonuna başka hiç bir ilaç katılmamalıdır (bakınız bölüm 4.2. ve 6.6). Eğer solüsyonla beraber diğer tıbbi ilaçlarında uygulanması gerekiyorsa, bunlar belirli bir zamanaralığında ayrıca verilmelidir. Diğer tıbbi ürünler ile birlikte uygulanması gerekiyorsa, ayrıbir intravenöz yol üzerinden verilmelidir. Bu mümkün değilse ilaçların kimyasal,farmasötik uyumluluğu uygulanmadan önce saptanmalıdır.

ALPROS her ampulde 788 mg etil alkol içerir, 3 ampulün uygulanan maksimum tekdozundaki alkol miktarı, örneğin 60 ml kadar bira veya 25 ml kadar şaraba eşdeğerdir.Alkolbağımlılığı olanlar için zararlı olabilir. Hamile veya emziren kadınlar, çocuklar vekaraciğerhastalığı ya da epilepsi gibi yüksek risk grubundaki hastalar için dikkatealınmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

ALPROS’un araç ve makine kullanımı üzerine az ya da orta düzeyde etkileri vardır.