CO-TRIPIRIM 5 ml 1 ampül Gebelik

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Amoklavin gebelik kategorisi C'dir. Amoklavin hamilelik kategorisi, Amoklavin gebelik kategorisi, Amoklavin emzirme, Amoklavin anne sütüne geçer mi, Amoklavin laktasyon, Amoklavin hamilelerde kullanımı, Amoklavin ve bebek, Amoklavin kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Amoklavin BID Şurup 400/57 mg 100 ml;

Hafif ve Orta Şiddette Enfeksiyonlar: Alt Solunum Yolu Enfeksiyonları, Üst Solunum Yolu Enfeksiyonları (Örnek : tonsillit) ile Deri ve Yumuşak Doku Enfeksiyonları

Ciddi Enfeksiyonlar: Alt Solunum Yolu Enfeksiyonları, (Örnek : pnömoni) Üst Solunum Yolu Enfeksiyonları (Örnek: otitis media ve sinüzit)ve Üriner Sistem Enfeksiyonları.

AMOKLAVİN-BID 400/57 Oral Süspansiyon'un günde iki kez uygulanması ile, hem Amoksisiline duyarlı mikroorganizmaların hem de AMOKLAVİN-BID 400/57'ye duyarlı beta laktamaz üreten mikroorganizmaların neden olduğu enfeksiyonların tedavisini sağlayabilmektedir.

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Penisilinler > Penisilinli Kombinasyonlar > Amoksisilin ve Klavulanik Asit

ATC Kodu

J01CR02

Etkin Madde

Amoksisilin 400 mg/5 ml , Klavulanik Asit 57 mg/5 ml

Barkodu

8699828750116

Satış Fiyatı

25.6 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Jenerik

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

45

Alternatif İlaç Sayısı

4

Sağlık Konuları

Antibiyotik

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

CO-TRİPRİM verildiği zaman neonatal hiperbilirübinemi ortaya çıkması, alevlenmesi riski veya teorik olarak kemikteras riski nedeniyle çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar uygunkontrasepsiyon yöntemlerini kullanmalıdır.

Gebelik dönemi

CO-TRİPRİM’in gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / ve-veya/ embriyonal/ fetal gelişim /ve-veya/ doğum / ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlarayönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Hayvan deneylerinde, çok yüksek dozlardaki TMP-SMZ folik asit antagonizması için tipik olan fetus malformasyonlarına neden olmuştur. Gebe kadınlar üzerinde yapılan çalışmalarınraporlarında, spontan bildirilen malformasyon raporlarında ve ilgili literatür incelemelerinde, CO-TRİPRİM insanda belirgin bir teratojenik risk taşımadığı görünmektedir. TMP ve SMZplasentayı geçtikleri ve folik asit metabolizmasını bozdukları için, CO-TRİPRİM ancak fetustapotansiyel faydası potansiyel riskinden yüksek olduğu doğrulanırsa gebelik sırasındakullanılmalıdır. CO-TRİPRİM ile tedavi gören gebe kadınlara günde 5 mg folik asit verilmesiönerilmektedir. Gebeliğin son devresinde, yenidoğanlarda kemikterus riski açısından CO-TRİPRİM’in kullanılmasından kaçınılmalıdır.

Laktasyon dönemi

TMP ve SMZ anne sütüne geçer. CO-TRİPRİM ’in anne sütüyle beslenen bebeklerdeki miktarı düşük olduğu halde, bebeğe vereceği risk (kernikteras, aşırı duyarlılık) anneye sağlayacağıterapötik yarara karşı tartılarak karar verilmelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir. İnsanlara