ALOXI 250 mcg/5 ml enjeksiyonluk sol. 1 flakon Uyarılar

Onko Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aloxi uyarılar, Aloxi zararları, Aloxi önlemler, Aloxi riskler, Aloxi yan etkisi, Aloxi alerji, Aloxi alkol, Aloxi hamileler, Aloxi emzirme, Aloxi araç kullanımı, Aloxi fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Palonosetron kalın barsak geçiş zamanım arttırabileceğinden, konstipasyon hikayesi olan ya da subakut intestinal obstrüksiyon belirtileri olan hastalar uygulama sonrası takip edilmelidir. Palonosetron 750 mikrogram kullanımına bağlı, hastane bakımı gerektiren fekal etkili iki konstipasyon vakası rapor edilmiştir.

Test edilen tüm dozlarda, palonosetron klinik açıdan önemli QTc aralığının uzamasına neden olmamaktadır. Palonosetronun QT/QTc üzerine etkisini kanıtlayan kesin veriler için sağlıklı gönüllülerde bir çalışma yürütülmüştür, (bkz. 5.1. Farmakodinamik Özellikler)

Ayrıca, diğer 5-HT3 reseptör antagonistlerinde olduğu gibi, palonosetronun QT aralığını artıran diğer ilaçlarla birlikte kullanımında veya QT aralığı uzaması olan veya QT aralığı uzaması oluşumu eğilimi görülen hastalarda dikkatli olunmalıdır.

Bu tıbbi ürün her bir flakonunda 1 mmol (23 mg)’dan daha az sodyum ihtiva eder; yani esnasında “sodyum” içermez.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Farmakodinamik özelliklere, bildirilen advers etkilerin ve/veya ilgili hedef popülasyon üzerinde gerçekleşen ve araç ya da makine kullanımı ile ilişkili performansı konu alan herhangi bir araştırma yapılmamıştır.