CORONIS 25 mg 84 tablet Gebelik

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Stafine Cort gebelik kategorisi C'dir. Stafine Cort hamilelik kategorisi, Stafine Cort gebelik kategorisi, Stafine Cort emzirme, Stafine Cort anne sütüne geçer mi, Stafine Cort laktasyon, Stafine Cort hamilelerde kullanımı, Stafine Cort ve bebek, Stafine Cort kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Stafine Cort; stafilokok (bir tür bakteri), streptokok, propionibakterium aknes, korynbakterium minutissimum ve diğer duyarlı organizmaların oluşturduğu impetigo, enfekte yaralar, enfekte ekzema, follikülit, enfekte olan akne, abse, akne vulganis, paronişya, sikosis barbea, hidrozadenit ve eritrazmanın tedavisinde kullanılır.

İlaç Sınıfı

Dermatolojik İlaçlar > Dermatolojik Kortikosteroidler > Kortikosteroidler Antibiyotik Kombinasyonları > Kortikosteroidler, Potent ve Antibiyotik Kombinasyonları > Betametazon ve Antibiyotik

ATC Kodu

D07CC01

Etkin Madde

Fusidik Asit 20 mg/g , Betametazon Valerat 1 mg/g

Barkodu

8699828350088

Geri Ödeme Kodu

A12000

Satış Fiyatı

23.84 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

13

Alternatif İlaç Sayısı

1

Sağlık Konuları

Cilt Enfeksiyonları , Egzema , Seboreik Dermatit , Böcek Sokmaları , Sedef , Kaşıntı

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir. 2. ve 3. trimestirde D’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Karvedilolün çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlardaki kullanımına ilişkin yeterli veri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Karvedilolün gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri bulunmamaktadır.

Hayvan çalışmaları gebelik, embriyonal/fotal gelişim, doğum ve postnatal gelişim üzerindeki etkisi açısından yetersizdir (bkz. bölüm 5.3.). İnsandaki potansiyel risk bilinmemektedir.

Beta blokörler, plasental perfüzyonu azaltır; bu da, rahim içi fetüs ölümü ve immatür ve prematüre doğumlara neden olabilir. Buna ek olarak, fetüste ve yeni doğanda advers etkiler (özellikle hipoglisemi ve bradikardi) görülebilir. Doğum sonrası dönemde, kardiyak ve pulmoner komplikasyonlarda risk artışı olabilir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, karvedilol ile teratojenisite oluşumuna dair sübstantif kanıt sunmamıştır.

CORONİS gerekli olmadıkça gebelikte kullanılmamalıdır (beklenen yararlar potansiyel risklerden fazla ise).

Laktasyon dönemi

Karvedilolün insanda süte geçip geçmediği bilinmemektedir. Hayvan çalışmaları karvedilol ve metabolitlerinin süte geçtiğini göstermiştir. Emzirmenin ya da CORONİS tedavisinin kesilip kesilmeyeceği kararı, emzirmenin çocuk için yararı ile CORONİS tedavisinin kadın için yaran dikkate alınarak verilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite