ALOMIDE 0.1 ml 5 ml oft.sol. Uyarılar

Alcon Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Alomide uyarılar, Alomide zararları, Alomide önlemler, Alomide riskler, Alomide yan etkisi, Alomide alerji, Alomide alkol, Alomide hamileler, Alomide emzirme, Alomide araç kullanımı, Alomide fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Önerilen uygulama sıklığı aşılmamalıdır.

ALOMIDE, koruyucu olarak tahrişe ve kontakt lenslerde renk değişimine neden olduğu bilinen benzalkonyum klorür içermektedir. Bu nedenle, hastalara uygulamadan önce kontakt lenslerini çıkarmaları ve damlattıktan sonra, kontakt lenslerini takmadan 15 dakika beklemeleri anlatılmalıdır.

GEBELİK VE EMZİRME DÖNEMLERİNDE UYGULAMA:

Gebelik Kategorisi: C

Gebelikte kullanım: Gebe kadınlarda, ALOMIDE’in güvenirliği ile ilgili iyi kontrollü ve yeterli bir çalışma yapılmamıştır.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda, üreme, gebelik, embriyonal/fötal gelişim, doğum öncesi ya da doğum sonrası gelişmelerde hiçbir zararlı etkisine rastlanmamıştır.

Emziren kadınlarda kullanım: Lodoksamid trometamin’in insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir.

Birçok ilaç insan sütüne geçtiği için, ALOMIDE emziren kadınlar için reçetelenirken dikkat edilmelidir.

ARABA KULLANMA VEYA HERHANGİ BİR MAKİNEYİ İŞLETME BECERİSİ ÜZERİNE ETKİLER:

Diğer herhangi bir göz damlasıyla olduğu gibi, geçici olarak görme bulanıklığı ya da diğer görsel bozukluklar araba ya da makine kullanımını etkileyebilir. İlaç kullanımı sırasında görme bulanıklığı oluşursa hasta arabayı ya da makineyi kullanmadan önce görüntü netleşene kadar beklemelidir.