ALLERGOCROM 10 ml göz damlası Kullananlar

Biem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

2.ALLERGOCROM kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

ALLERGOCROM'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

• Sodyum kromoglikat veya ALLERGOCROM'un bileşenlerinden birisine karşı aşırı hassasiyet (alerji) göstermeniz durumunda kullanılmamalıdır.

ALLERGOCROM'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

Herhangi bir veri bulunmamaktadır.

Hamilelik

 İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

 İnsanlarda amniotik sıvıya zarar verdiği yönünde bulgular mevcut değildir, ancak mevcut bilgiler mevcut riskin kesin bir biçimde değerlendirilmesi için yeterli değildir.

• ALLERGOCROM hamileliğin ilk üç ayında kullanılmamalı veya sadece doktorunuzun ilaç faydasının muhtemel yan etkilerine göre daha yüksek olduğu yönündeki değerlendirmesi sonrası kullanılmalıdır. Hamileliğin devam eden dönemlerinde sadece doktorunuzun ilaç faydasının muhtemel yan etkilerine göre daha yüksek olduğu yönündeki değerlendirmesi sonrası kullanılmalıdır.

 Tedaviniz .sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Emzirme

 İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

 Etkin madde düşük oranlarda anne sütüne geçmektedir. Bu nedenle emzirme döneminde sadece doktorunuzun ilaç faydasının muhtemel yan etkilerine göre daha yüksek olduğu yönündeki değerlendirmesi sonrası kullanılmalıdır.

Araç ve makina kullanımı

Bu ilaç uygulandıktan sonra birkaç dakika için görme yeteneğiniz olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle trafiğe çıkmadan veya güvenliği alınmamış ortamlarda çalışmadan veya makine kullanmadan önce bulanıklığın geçmesini bekleyiniz.

ALLERGOCROM'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Genel olarak alerjik konjunktiva iltihaplanmalarında lens takılmamalıdır. Doktorun istisnai durumlarda lens takılmasına izin verdiği durumlarda lens uygulama öncesi çıkarılmalı ve uygulama sonrası lens takılmadan önce en az 15 dakika beklenmelidir.

Benzalkonyum klorür gözlerde tahriş meydana getirebilir. Yumuşak lenslerle temastan kaçınınız. Benzalkonyum klorür yumuşak lenslerde renk değişimi meydana getirebilir. Lensler uygulama öncesi çıkartılmalı ve uygulama sonrası en az 15 dakika takılmamalıdır.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Etkileşim bilinmemektedir. Ancak başka göz damlası veya göz merhemi kullanıyorsanız, ilaçların uygulanmaları 15 dakika arayla gerçekleştirilmelidir. Göz merhemleri daima en son olarak uygulanmalıdır.