ALLEGRA 180 mg 20 film tablet Dozu

Sanofi Pasteur Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Allegra dozu, Allegra dozaj, Allegra doz aşımı, Allegra uygulama, Allegra kullanım şekli, Allegra kullanımı, Allegra kullanım süresi, Allegra açmı tokmu, Allegra nedir, Allegra ne için kullanılır, Allegra nasıl kullanılır, Allegra faydaları, Allegra etkileri, Allegra günde kaç kez, Allegra sabah mı akşam mı, Allegra fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Erişkinler ile 12 yaş ve üzerindeki çocuklar için önerilen feksofenadin hidroklorür dozu günde tek doz 180 mg’dır.

Uygulama şekli:

ALLEGRA oral uygulanır.

ALLEGRA’dan 15 dakika önce alüminyum ve magnezyum hidroksit jel içeren bir antiasidin uygulanması, büyük olasılıkla gastrointestinal sistemde bağlanmaya bağlı olarak,biyoyararlanımda bir azalmaya neden olmuştur: Bu nedenle, ALLEGRA uygulanması ilealüminyum ve magnezyum hidroksit içeren antasitlerin uygulanması arasında 2 saatlik sürebırakılması önerilmektedir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Özel risk gruplarını (yaşlılar, böbrek veya karaciğer bozukluğu olan hastalar) kapsayan çalışmalar bu hastalarda feksofenadin hidroklorür dozunun ayarlanmasının gerekli olmadığınıgöstermektedir.

Pediyatrik popülasyon:

Feksofenadin hidroklorürün etkinlik ve güvenilirliği 12 yaşın altındaki çocuklarda araştırılmamıştır.

Geriyatrik popülasyon:

Özel risk gruplarını (yaşlılar, böbrek veya karaciğer bozukluğu olan hastalar) kapsayan çalışmalar bu hastalarda feksofenadin hidroklorür dozunun ayarlanmasının gerekli olmadığınıgöstermektedir.

Doz aşımı ve tedavisi

Feksofenadin hidroklorür doz aşımı raporlarının çoğu sınırlı veriye sahiptir. Bununla birlikte yorgunluk, baş dönmesi ve ağız kuruluğu rapor edilmiştir. Sağlıklı gönüllülerde bir ayboyunca 800 mg’a kadar olan günde bir kere ve günde iki kere 690 mg’a kadar olan dozlardaveya 1 yıl boyunca her gün 240 mg ile yapılan çalışmalarda, plaseboya kıyasla herhangi klinikolarak belirli bir advers etki görülmemiştir. ALLEGRA’nın maksimum tolere edilen dozusaptanmamıştır. Herhangi bir emilmemiş ilacı uzaklaştırmak için uygulanacak standartönlemler düşünülmelidir. Semptomatik ve destekleyici tedavi tavsiye edilir.

Hemodiyaliz feksofenadin hidroklorürü kandan etkili biçimde uzaklaştırmamaktadır.