ALLEGRA 180 mg 20 film tablet Etkileşimi

Sanofi Pasteur Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Allegra etkileşimi, Allegra etken madde, Allegra yardımcı maddeler, Allegra alkol, Allegra etkileşim, Allegra kullananlar, Allegra dozu, Allegra kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Feksofenadin hepatik biyotransformasyondan geçmez ve bu nedenle hepatik mekanizmaları yoluyla diğer ilaçlarla etkileşmez. Feksofenadin hidroklorürün eritromisin ya da ketokonazolile birlikte uygulanmasının feksofenadinin plazma düzeyinde 2-3 kat artışa yol açtığısaptanmıştır. Bu değişikliklere QT aralığı üzerinde herhangi bir etki eşlik etmemiştir ve tekbaşına verilen ilaçlara kıyasla istenmeyen olaylarda herhangi bir artışla ilişkili bulunmamıştır.

Hayvan çalışmaları, eritromisin ya da ketokonazol ile birlikte uygulama sonrasında feksofenadinin plazma düzeylerinde görülen artışın gastrointestinal emilimde meydana gelenbir artışa ve safra yoluyla atılımda ya da gastrointestinal sekresyonda meydana gelen birazalmaya bağlı olabileceğini göstermiştir.

Feksofenadin ile omeprazol arasında herhangi bir etkileşim gözlenmemiştir. Bununla birlikte, feksofenadin hidroklorürden 15 dakika önce alüminyum ve magnezyum hidroksit jel içerenbir antasidin uygulanması, büyük olasılıkla gastrointestinal sistemde bağlanmaya bağlı olarak,biyoyararlanımda bir azalmaya neden olmuştur. Bu nedenle, feksofenadin hidroklorüruygulanması ile alüminyum ve magnezyum hidroksit içeren antasitlerin uygulanması arasında2 saatlik süre bırakılması önerilmektedir.