PURINETHOL 50 mg 25 tablet Gebelik

Vld Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nexium gebelik kategorisi D'dir. Nexium hamilelik kategorisi, Nexium gebelik kategorisi, Nexium emzirme, Nexium anne sütüne geçer mi, Nexium laktasyon, Nexium hamilelerde kullanımı, Nexium ve bebek, Nexium kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Nexium; - Mide veya oniki parmak bağırsağı ülserlerinin tekrar kanamasının önlenmesi, - Mide içeriğinin yemek borusuna kaçması sonucunda yemek borusunda meydana gelen iltihabi durum (reflü özofajit), - Mide ülseri, - NSAİ grubu ilaç* kullanımı ile ilişkili mide ve bağırsak rahatsızlıkları, - NSAİ grubu ilaç alması gereken hastalarda bu ilaçların yol açabileceği mide ve oniki parmak bağırsağı ülserlerinin önlenmesi, - Sürekli olarak NSAİ grubu ilaç alması gereken hastalar, - Zollinger - Ellison sendromu da dahil olmak üzere aşırı mide asidinden kaynaklanan çeşitli hastalıklar, - Gastroözofajeal reflü (mide içeriğinin yemek borusundan ağıza gelmesi) hastalığı, - Helicobacter pylori enfeksiyonu gibi rahatsızlıkların tedavisinde etkilidir. ( *NSAİ grubu ilaçlar [diklofenak (Cataflam, Diclomec, Dicloflam, Dolorex, Voltaren); etodolak (Etol, Edolar); ibuprofen (Brufen, Ibufen, Suprafen, Nurofen); indometasin (Endol); ketoprofen (Profenid); meloksikam (Melox, Exen, Zeloxim); naproksen (Aleve, Apranax, Aprol, Naprosyn, Synax); piroksikam (Felden, Oksikam); vb.])

İlaç Sınıfı

Sindirim Sistemi ve Metabolizma > Mide İlaçları > Peptik Ülser ve Gastro-Özofageal Reflü İlaçları > Proton Pompası İnhibitörleri > Esomeprazol

ATC Kodu

A02BC05

Etkin Madde

Esomeprazol 10 mg

Barkodu

6091403210015

Geri Ödeme Kodu

A06502

Satış Fiyatı

34.19 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

17

Sağlık Konuları

Lösemi

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFD6

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

60 ay

NFC kodu

AAA

Eşd. ilaç grubu

E166A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

PURI-NETHOL’ün gebelik ve/veya fetus/yeni doğan üzerinde zararlı farmakolojik etkileri bulunmaktadır.

Bütün sitotoksik kemoterapilerde olduğu gibi, eğer eşlerden biri 6-merkaptopürin kullanıyorsa, uygun doğum-kontrol önlemleri tavsiye edilmelidir.

Gebelik dönemi

Hamilelik döneminde, özellikle ilk trimestrede, 6-merkoptopürin kullanımından mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Anneye sağlayacağı yarar ile fetüse yapabileceği potansiyel zarar arasında tercih yapılmalıdır.

Hayvanlarda yapılan 6-merkoptopürin çalışmalarında, üreme toksisitesi görülmüştür. İnsanlardaki potansiyel risk tam olarak bilinmemektedir.

Maternal maruziyet: Hamilelik esnasında, özellikle hamile kalmadan önce veya ilk trimesteden sonra verildiğinde, tek bir kemoterapik ilaç olarak 6-merkoptopürin uygulamasından sonra normal çocuklar doğmuştur. Maternal maruziyet sonrasında düşükler ve prematüre doğumlar rapor edilmiştir. Diğer kemoterapi ilaçlan ile kombinasyon halinde 6-merkoptopürin tedavisini takiben çoklu konjenital anormallikler rapor edilmiştir.

Paternal maruziyet: 6-merkaptopürine paternal maruziyet sonrasında konjenital anormallikler ve spontan düşükler rapor edilmiştir.

PURİ-NETHOL gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Azatiyoprin ile birlikte immunospresif tedavi alan böbrek nakli olmuş hastaların sütünde 6-merkoptopürin saptanmıştır. Bu nedenle 6-merkaptopürin alan anneler emzirmemelidirler.

Üreme yeteneği/Fertilite