DIATIME MR 60 mg 60 tablet Gebelik

Salutis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Clin gebelik kategorisi C'dir. Clin hamilelik kategorisi, Clin gebelik kategorisi, Clin emzirme, Clin anne sütüne geçer mi, Clin laktasyon, Clin hamilelerde kullanımı, Clin ve bebek, Clin kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Clin Ampül; - Bacteroides fragilis başta olmak üzere anaerob bakterilerin nedenolduğu ağır enfeksiyonların tedavisinde kullanılmaktadır. - Duyarlı stafilokok, pnömokok ve streptokok suşlarına bağlı enfeksiyonlarda kullanılır. - Penisiline aşırı duyarlı kişilerde penisilin kullanımının uygun olmadığı durumlarda kullanılabilir. - Anaerob bakterilerin neden olduğu ampiyem, anaerobik pnömoni ve akciğer apsesi gibi ağır solunum yolları enfeksiyonları; ağır deri ve yumuşak doku enfeksiyonları; septisemi; peritonit ve karın içi apseler gibi intraabdominal enfeksiyonlar; endometrit, gonoksik olmayan tubo-ovariyal apseler, pelvise ait selülit ve ameliyat sonrası vajinal enfeksiyonlar gibi kadınlarda görülen pelvis ve genital sistem enfeksiyonları tedavisiinde kullanılır. - Streptokokların ve stafilokokların neden olduğu ağır solunum yolu enfeksiyonları ile ağır deri ve yumuşak doku enfeksiyonları, septisemi ve stafilokokların neden olduğu akut hematojen osteomiyelit. - Pnömokokların neden olduğu ağır solunum yolları enfeksiyonları tedavisinde kullanılır.

İlaç Sınıfı

Klindamisin > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Makrolidler, Linkozamidler ve de Streptograminler > Linkozamidler > Klindamisin

ATC Kodu

J01FF01

Etkin Madde

Klindamisin Fosfat 150 mg/ml

Barkodu

8697933030550

Satış Fiyatı

7.07 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Jenerik

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

9

Alternatif İlaç Sayısı

12

Sağlık Konuları

Şeker Hastalığı

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

: Genel tavsiye:

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Gebe kalmadan önce diyabet kontrol altına alınmalıdır. Böylece kontrol altına alınmamış diyabetin yol açacağı konjenital anomali riski azaltılmış olur. Gebeliğin planlandığı veya ilk farkedildiği andan itibaren oral antidiyabetikler yerine insülin kullanılmaya başlanması önerilmektedir.
Gebelik dönemi:

İnsanlarda gebelik döneminde gliklazid kullanımına ilişkin veri bulunmamaktadır. Hayvanlarla yapılan çalışmalarda gliklazid herhangi bir teratojenik etki göstermemiştir.

Gebelik döneminde sıkı kan şekeri kontrolü sağlamak önemlidir.

Gebelik sırasında diyabet tedavisi için oral hipoglisemik ilaçlar uygun olmadığından insülin tercih edilmelidir. Gebeliğin planlandığı veya ilk fark edildiği andan itibaren oral antidiyabetikler yerine insülin kullanılmaya başlanması önerilmektedir.
Laktasyon dönemi

Gliklazid veya metabolitlerinin insan sütüne geçip geçmediğine ilişkin klinik veri bulunmamaktadır. Neonatal hipoglisemi riski bulunduğundan, emziren annelerde gliklazid kontrendikedir.

Üreme yeteneği / fertilite

Yeterli veri bulunmamaktadır.