ALERTEC 120 mg 20 film tablet Nedir

Ulm Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Alertec nedir, Alertec ne için kullanılır, Alertec ne ilacı, Alertec neye yarar, Alertec ne işe yarar, Alertec neye iyi gelir, Alertec kullananlar, Alertec kullanımı, Alertec uygulama, Alertec etkileri, Alertec faydaları bilgilerini içerir.

2.ALERTEC nedir ve ne için kullanılır?

ALERTEC’in etkin maddesi feksofenadin hidroklorür’dür. 1 film kaplı tablet içinde 120 mg feksofenadin hidroklorür bulunur. Tabletler pembe, oblong, bikonveks film kaplı tabletler şeklindedir.

ALERTEC 120 mg film kaplı tablet, 20 film kaplı tablet içeren PVC/PVDC blister ambalajda takdim edilmektedir.

ALERTEC’in 2 dozaj şekli mevcuttur. ALERTEC 180, bir film kaplı tablet içinde 180 mg feksofenadin hidroklorür içerir. ALERTEC 120, bir film kaplı tablet içinde 120 mg feksofenadin hidroklorür içerir.

ALERTEC, antihistaminik ilaçlar grubundandır. Antihistaminik ilaçlar, saman nezlesi (mevsimsel aleıjik rinit) denen hastalıkla ortaya çıkan aksırık, kaşıntılı burun akıntısı, gözlerde kızarma ve sulanma gibi belirtileri iyileştirirler.

•    Doktorunuz size veya 12 yaşından büyük olan çocuğunuza ALERTEC’i, mevsimsel aleıjik rinit adı verilen hastalığa bağlı olarak gelişen aşağıdaki belirtilerin giderilmesi için reçetelemiş olabilir:

-    Burun akıntısı

-    Burun, damak ve boğazda kaşıntı

-    Gözlerde kızarma ve sulanma