ALERTEC 120 mg 20 film tablet Dozu

Ulm Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Alertec dozu, Alertec dozaj, Alertec doz aşımı, Alertec uygulama, Alertec kullanım şekli, Alertec kullanımı, Alertec kullanım süresi, Alertec açmı tokmu, Alertec nedir, Alertec ne için kullanılır, Alertec nasıl kullanılır, Alertec faydaları, Alertec etkileri, Alertec günde kaç kez, Alertec sabah mı akşam mı, Alertec fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Erişkinler ile 12 yaş ve üzerindeki çocuklar için önerilen feksofenadin hidroklorür dozu günde tek doz 120 mg’dır.

ALERTEC oral uygulanır.

ALERTEC’ten 15 dakika önce alüminyum ve magnezyum hidroksit jei içeren bir antiasidin uygulanması, büyük olasılıkla gastrointestinal sistemde bağlanmaya bağlı olarak, biyoyararlanımda bir azalmaya neden olmuştur. Bu nedenle, ALERTEC uygulanması ile alüminyum ve magnezyum hidroksit içeren antasitlerin uygulanması arasında 2 saatlik süre bırakılması önerilmektedir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Özel risk gruplarını (yaşlılar, böbrek veya karaciğer bozukluğu olan hastalar) kapsayan çalışmalar bu hastalarda feksofenadin hidroklorür dozunun ayarlanmasının gerekli olmadığını göstermektedir.

Pediyatrik popülasyon:

Feksofenadin hidroklorürün etkinlik ve güvenilirliği 12 yaşın altındaki çocuklarda araştırılmamıştır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Feksofenadin hidroklorür doz aşımı raporlarının çoğu sınırlı veriye sahiptir. Bununla birlikte yorgunluk, baş dönmesi ve ağız kuruluğu rapor edilmiştir. Sağlıklı gönüllülerde bir ay boyunca 800 mg’a kadar olan günde bir kere ve günde iki kere 690 mg’a kadar olan dozlarda veya 1 yıl boyunca her gün 240 mg ile yapılan çalışmalarda, plaseboya kıyasla herhangi klinik olarak belirli bir advers etki görülmemiştir. Feksofenadinin maksimum tolere edilen dozu saptanmamıştır. Herhangi bir emilmemiş ilacı uzaklaştırmak İçin uygulanacak standart önlemler düşünülmelidir, Semptomatik ve destekleyici tedavi tavsiye edilir.

Hemodiyaliz feksofenadin h’ıdroklorürü kandan etkili biçimde uzaklaştırmamaktadır.