ALDOLAN GEROT 100 mg 5 ampül Dozu

Liba Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aldolan dozu, Aldolan dozaj, Aldolan doz aşımı, Aldolan uygulama, Aldolan kullanım şekli, Aldolan kullanımı, Aldolan kullanım süresi, Aldolan açmı tokmu, Aldolan nedir, Aldolan ne için kullanılır, Aldolan nasıl kullanılır, Aldolan faydaları, Aldolan etkileri, Aldolan günde kaç kez, Aldolan sabah mı akşam mı, Aldolan fazla alınırsa bilgilerini içerir.

ÖNEMLİ NOT: DİKKAT, BAĞIMLILIK OLUŞTURABİLİR Genelde deri altına ve kas içine 2 ml. Ayrıca istisna vakalarda i.v. uygulanabilir. Gerektiğinde doz 3 saatlik aralıklarla tekrarlanır (doğumda, 24 saat içinde 8 ml’den fazla verilmez) Akut ağrılarda ve koliklerde, yavaş bir şekilde (1 ila 2 dakikanın üzerinde) 1-2 ml i.v. enjekte edilir; ampul içeriği, 10 ml %10 dekstroz ve serum fizyolojik içinde dilüe edilebilir. Günlük toplam doz 500 mg’ı aşmamalıdır.

Hipo-veya hipertiroidizmli hastalarda, karaciğer, böbrek veya böbrek üstü bezi yetmezliği, prostat hipertrofisi veya şok ve yaşlı ve zayıf hastalarda (paradoksal reaksiyon riski) daha düşük dozajlar endikedir.