AKNILOX % 4 30 gr jel Gebelik

Assos Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aknilox gebelik kategorisi B'dir. Aknilox hamilelik kategorisi, Aknilox gebelik kategorisi, Aknilox emzirme, Aknilox anne sütüne geçer mi, Aknilox laktasyon, Aknilox hamilelerde kullanımı, Aknilox ve bebek, Aknilox kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

AKNILOX ® için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir. Bu nedenle AKNILOX ® kullanımı sırasında gebe kalmayı planlıyorsanız lütfen doktorunuza danışınız.

AKNILOX ® topikal olarak uygulanan ve anlamlı bir sistemik emilimi bulunmayan bir preparattır. Doğum kontrol yöntemleri üzerine bilinen herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

AKNILOX ® için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir (bkz. kısım 5.3). Lokal uygulamadan sonra eritromisinin rezorpsiyonu anlamlı değildir ve embriyoya geçme oranı çok düşüktür. Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Eritromisin anne sütü ile atılmaktadır (süte geçmektedir). Ancak, emzirmekte olan kadının eritromisine sistemik maruz kalması, ihmal edilebilir düzeyde olduğu için, emzirilen çocuk üzerinde herhangi bir etki öngörülmemektedir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da AKNILOX® tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağı endikayonun gerekliliği durumunda hekim kararı iledir.

Üreme yeteneği/Fertilite