DIAMICRON 80 mg 60 tablet Gebelik

Tripharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Doline gebelik kategorisi C'dir. Doline hamilelik kategorisi, Doline gebelik kategorisi, Doline emzirme, Doline anne sütüne geçer mi, Doline laktasyon, Doline hamilelerde kullanımı, Doline ve bebek, Doline kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Doline Sprey; - Ankilozan spondilit (özellikle omurga eklemlerinde birleşme ve hareket kaybı ile görülen romatizmal bir hastalık), - Ezilme, burkulma, incinme, spor yaralanmaları, - Ağrılı omuz tutulması, - Bel ağrısı, - Kas romatizması, - Kronik haldeki iltihaplı eklem romatizması (romatoid artrit); - Dejeneratif eklem hastalığı, eklem kireçlenmesi (osteoartrit), - Siyatik, - Bursit (Vücutta özellikle birbirine sürtünen organların arasında bulunan ve bunların aşınmalarına engel olan kese ya da torba şeklindeki oluşumların iltihabı) gibi rahatsızlıkların tedavisinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Kas İskelet Sistemi > Vücut Yüzeyine Uygulanan Kas-Eklem Ağrısı İlaçları > Eklem ve Kas Ağrıları İçin Topikal İlaçlar > Topikal Nonsteroid Antienflamatuar > Etofenamat (topikal)

ATC Kodu

M02AA06

Etkin Madde

Etofenamat 100 mg/ml

Barkodu

8699772519128

Geri Ödeme Kodu

A02472

Satış Fiyatı

0.0 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

57

Alternatif İlaç Sayısı

8

Sağlık Konuları

Osteoartrit , Kas Ağrısı , Diz ve Eklem Ağrıları

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF0N

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

MGC

Eşd. ilaç grubu

E142B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Sprey

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / doğum kontrolü (kontrasepsiyon)

Gebeliğin planlandığı veya ilk farkedildiği andan itibaren oral antidiyabetikler yerine insülin kullanılmaya başlanmalıdır. Sülfonilüreler fetal dolaşıma geçebilirler ve neonatal hipoglisemiye neden olabilirler. Hayvanlar ile yapılan çalışmalarda embriyo toksisite ve/veya doğum anomalileri bazı sülfonilürelerle kanıtlanmıştır.

Gebelik dönemi

Gebelik döneminde sıkı kan şekeri kontrolü sağlamak önemlidir. Gebelik sırasında diyabet tedavisi için oral antidiyabetikler uygun olmadığından insülin tercih edilmelidir.

Hayvanlarla yapılan çalışmalarda gliklazid herhangi bir teratojenik etki göstermemiş olmasına rağmen yine de gebelik döneminde kullanılmamalıdır. Gebelik döneminde kullanıldığında klinik açıdan gliklazidin olası malformasyon oluşturma riskini ve fötusa toksik etkisini değerlendirmek için yeterli veri bulunmamaktadır.

Laktasyon dönemi

Gliklazid veya metabolitlerinin insan sütüne geçip geçmediğine ilişkin klinik veri bulunmamaktadır. Neonatal hipoglisemi riski bulunduğundan, emziren annelerde gliklazid kontrendikedir.

Üreme yeteneği / Fertilite

Yeterli veri bulunmamaktadır.