RISPERDAL 2 mg 20 tablet Gebelik

Janssen Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Deposilin gebelik kategorisi C'dir. Deposilin hamilelik kategorisi, Deposilin gebelik kategorisi, Deposilin emzirme, Deposilin anne sütüne geçer mi, Deposilin laktasyon, Deposilin hamilelerde kullanımı, Deposilin ve bebek, Deposilin kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Deposilin 1.2 IU, benzilpenisiline duyarlı mikroorganizmaların sebep olduğu enfeksiyonların tedavisinde etkilidir. Deposilin 1.2 IU kullanımı ile aşağıda belirtilen enfeksiyonlar tedavi edilebilir.

İlaç Sınıfı

Betalaktamaz Sensitif Penisilinler > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Penisilinler > Betalaktamaz Sensitif Penisilinler > Benzathine benzylpenicillin

ATC Kodu

J01CE08

Etkin Madde

Penisilin G benzatin 400000 IU/ml

Barkodu

8699593091155

Geri Ödeme Kodu

A06811

Satış Fiyatı

11.12 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

3

Alternatif İlaç Sayısı

7

Sağlık Konuları

Psikoz , Şizofreni , Tourette Hastalığı , Bipolar Bozukluk

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFN3

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ABC

Eşd. ilaç grubu

E361B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

RİSPERDAL’in gebe kadınlarda güvenle kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Yeni doğanlar dikkatlice izlenmelidir. Hayvan çalışmalarında risperidonun teratojenik etkisine rastlanmamış; fakat diğer üreme toksisitesi tipleri görülmüştür (bkz. Bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Gebeliğin üçüncü trimesterinde antipsikotik ilaçlara maruz kalan yeni doğanlar, doğumu takiben şiddeti değişebilen, anormal kas hareketleri (ekstrapiramidal işaretler/ekstrapiramidal semptomlar) ve/veya ilaç kesilme semptomları açısından risk altındadırlar. Bu semptomlar, ajitasyon, hipertoni, hipotoni, tremor, somnolans, respiratuar distres veya beslenme bozukluklarını içermektedir. RISPERDAL kesinlikle gerekli olmadıkça gebelik sırasında kullanılmamalıdır. Gebelik sırasında tedavinin bırakılması gerekiyorsa, bu aniden yapılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Hayvan çalışmalarında, risperidon ve 9-hidroksi-risperidon süt ile atılmaktadır (süte geçmektedir). Risperidon ve 9-hidroksi-risperidonun az miktarlarda anne sütüne de geçtiği kanıtlanmıştır. Emzirilen bebeklerdeki advers reaksiyonlar ile ilgili ilişkin herhangi bir veri mevcut değildir. Bu nedenle emzirmenin çocuk açısından faydası, çocuğun karşılaşacağı potansiyel risklere karşı değerlendirilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite