MICATOR 40 mg 28 tablet Gebelik

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Leodex gebelik kategorisi D'dir. Leodex hamilelik kategorisi, Leodex gebelik kategorisi, Leodex emzirme, Leodex anne sütüne geçer mi, Leodex laktasyon, Leodex hamilelerde kullanımı, Leodex ve bebek, Leodex kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Leodex bir ağrı kesici ilacıdır. Leodex 18 yaş ve üzeri hastalarda, adet dönemi ağrısı olarak bilinen dismenore de, kas-iskelet sistemi ağrılarında ve diş ağrılarında kullanılır. Leodex hastalığın semptomlarının yani sonuçlarının giderilmesine yönelik bir ilaçtır.

İlaç Sınıfı

Deksketoprofen > Antienflamatuar ve Antiromatikler > Non-steroid > Propiyonik asit türevleri > Deksketoprofen

ATC Kodu

M01AE17

Etkin Madde

Deksketoprofen 25 mg

Barkodu

8699569240051

Satış Fiyatı

88.54 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

46

Alternatif İlaç Sayısı

24

Sağlık Konuları

Adet Ağrısı , Kas Ağrısı , Diş Ağrısı , Kas Sertleşmesi , Diz ve Eklem Ağrıları

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye:

Gebelik kategorisi ilk trimester için C, 2. ve 3. trimesterler için ise D’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon):

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar, tedavi süresince tıbben etkili olduğu kapul edilen doğum kontrol yöntemlerini kullanmalıdır.

Gebelik dönemi:

Telmisartanın gebe kadınlarda kullanımı hakkında yeterli veri yoktur. Hayvan çalışmalarında üreme toksisitesi gösterilmiştir (Bkz. 5.3).

ACE inhibitörlerinin birinci trimesterde kullanılması ile ortaya çıkan teratojenite riskine ait epidemiyolojik kanıtlar kesin sonuca ulaşmamıştır. Bununla birlikte riskte küçük bir artış dahi ihmal edilemez. Anjiyotensin II reseptör antagonistleri ile kontrollü epidemiyolojik veriler olmamakla birlikte, benzer riskler bu sınıf ilaçların tümü için söz konusu olabilir. Anjiyotensin II reseptör antagonistleri ile tedaviye devam etmek mutlaka gerekmedikçe, gebe kalmayı planlayan hastalar gebelikte kullanımının güvenli olduğu bilinen alternatif bir antihipertansif tedaviye geçirilmelidir.

Gebelik tanısı konmuş ise, anjiyotensin II reseptör antagonistleri ile tedavi derhal durdurulmalı ve uygun İse, alternatif bir tedavi başlanmalıdır.

Gebeliğin ikinci ve üçüncü trimesterinde anjiyotensin II reseptör antagonist ler i nin kullanılmasının, insanlarda fetotoks i siteye (renal fonksiyonlarda azalma, oligohid’amniyoz, kafatası kemikleşmesinde gerilik) ve neonatal toksisiteye (renal yetmezlik, hipotansiyon, hiperkalemi) yol açtığı bilinmektedir (Bkz. 5.3). Gebeliğin ikinci trimesterinderı itibaren anjiyotensin II reseptör antagonistleri ne maruz kalınması halinde, böbrek fonksiyon arının ve kafatasının ultrasonografik kontrolü önerilir.

Anneleri anjiyotensin II reseptör antagonisti kullanan infantlar, hipotansiyon açısından izlenmelidir (Bkz. 4.3 ve 4.4).

yakından

Laktasyon dönemi:

Emzirme sırasında telmisartan kullanımı ile ilgili bir veri olmadığı için bu dönemde MİCATOR kullanımı Önerilmez. Özellikle yenidoğan ve preterm infantların emzirilmesi döneminde, laktasyon dönemindeki güvenlilik profilinin daha iyi olduğu bilinen alternatif bir tedaviye geçilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite: