ADVANTAN S çözelti %0.1 20 ml {İntendis} { 8697529650346 } Uyarılar

İntendis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Advantan uyarılar, Advantan zararları, Advantan önlemler, Advantan riskler, Advantan yan etkisi, Advantan alerji, Advantan alkol, Advantan hamileler, Advantan emzirme, Advantan araç kullanımı, Advantan fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Bakteriyel enfekte olmuş deri hastalıkları ve/veya mantar enfeksiyonlarında, aynca ek spesifik bir tedavi gereklidir. Oluşmuş yeni enfeksiyonların; belirtilerini gizleyebilir, bunlara karşı resistans oluşumunu azaltabilir.

İmmunosüpresif dozlarda kortikostreoid alan hastalarda, ölü ya da inaktif aşılara karşı oluşan cevap azalabilir.

Latent ya da aktif türberküloz vakalarında, dikkaltli kullanılmalıdır.

Advantan S Çözelti’ nin çocuklarda kullanımı hakkında henüz klinik veri bulunmamaktadır.

ADVANTAN S Çözelti kullanılırken, gözlerle ve açık derin yaralarla ile temas etmemesine dikkat edilmelidir. ADVANTAN S Çözelti yamçı özelliğe sahiptir, açık alev yanında uygulanmamalıdır.

Topikal kortikosteroidlerin geniş bir alana tatbik edilmeleri veya uzun süreli uygulamaları, özellikle oklüzyon altında sistemik yan etki riskim belirgin bir şekilde artırır.

Sağlıklı yetişkin gönüllülerde %60 deri yüzeyine, oklüzif koşullar altında 22 saat boyunca ADVANTAN (Pomat olarak) uygulamasının ardından plazma kortizol seviyesinde supresyon ve sirkadiyen ritimler üzerinde etki gözlenmiştir.

Sistemik kortikoidlerde olduğu gibi, lokal kortikoidlerin kullanılması ile de (örn. yüksek doz veya uzun süre geniş bir alana tatbik edilmeleri, kapalı pansuman veya göz çevresindeki deriye uygulanmaları sonucu) glokom gelişebilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

ADVANTAN'ın araç veya makine kullanma becerisi üzerine herhangi bir etkisi yoktur.