ADRIMISIN 10 mg liy. enj. toz içeren flakon Etkileşimi

Saba Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Adrimisin etkileşimi, Adrimisin etken madde, Adrimisin yardımcı maddeler, Adrimisin alkol, Adrimisin etkileşim, Adrimisin kullananlar, Adrimisin dozu, Adrimisin kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Yüksek dozda siklosporin, doksorubisinin serum seviyelerini ve miyelotoksisitesini artırır. Doksorubisin, başlıca diğer sitotoksik ilaçlarla kombinasyon halinde kullanılır. Özelliklekemik iliği/hematolojik ve gastrointestinal etkilere ilişkin aditif bir toksisite oluşabilir (bkz.bölüm 4.4 Özel Kullanım Uyarıları ve Önlemleri). Doksorubisinin diğer kardiyoaktifbileşenlerle (örneğin, kalsiyum kanal blokerleri) eş zamanlı kullanımının yanı sıra potansiyelolarak kardiyotoksik diğer ilaçlarla kombinasyon kemoterapisinde kullanımı, tedavi süresincekardiyak fonksiyonun izlenmesini gerektirir. Hepatik fonksiyonda eş zamanlı tedavilertarafından indüklenen değişimler, doksorubisinin metabolizmasını, farmakokinetiğini,terapötik etkililiğini ve/veya toksisitesini etkileyebilir.

Paklitaksel, doksorubisinden önce verildiğinde doksorubisinin ve/veya metabolitlerinin plazma konsantrasyonlarında artışa neden olabilir. Ancak, bazı veriler, doksorubisinpaklitakselden önce uygulandığında bu artışın daha düşük olduğunu belirtmektedir.

Bir klinik araştırmada, günde iki kez sorafenib 400 mg ile birlikte verildiğinde doksorubisin eğri altı alan değerinde %21’lik bir artış gözlemlenmiştir. Bu bulgunun klinik anlamıbilinmemektedir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Özel popülasyonlara ilişkin etkileşim bilgisi mevcut değildir.