RIBASPHERE 200 mg 70 kapsül {Biomeks} Gebelik

İnventim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sonicad gebelik kategorisi X'dir. Sonicad hamilelik kategorisi, Sonicad gebelik kategorisi, Sonicad emzirme, Sonicad anne sütüne geçer mi, Sonicad laktasyon, Sonicad hamilelerde kullanımı, Sonicad ve bebek, Sonicad kullanımı bilgilerini içerir.

İlaç Sınıfı

Siklesonid > Solunum Sisteminde Tıkanma - Astım İlaçları > Diğer İnhalanlar (solukla içeri çekilen ilaçlar) > Glükokortikoidler > Siklesonid

ATC Kodu

R03BA08

Etkin Madde

Siklesonid

Barkodu

8699536551618

Satış Fiyatı

69.97 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Jenerik

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

11

Sağlık Konuları

Astım

İmal veya İthal

İthal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi X’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

RİBASPHERE’in gebelik sırasında kullanımı kontrendikedir.

Kadın hastalar: Gebelik kategorisi X’tir. Gebelerde RİBASPHERE kullanılmamalıdır (Bkz. Özel Uyarılar ve Özel Kullanım Tedbirleri ve Kontrendikasyonlar). Kadın hastaların hamile kalmaması konusunda büyük özen gösterilmelidir. RİBASPHERE tedavisine, tedaviye başlamadan hemen önce bir negatif gebelik testi raporu alınmadan başlanmamalıdır. Çocuk sahibi olma potansiyeli olan kadınlar ve eşleri tedavi süresince ve tedaviden sonra 4 ay boyunca, her biri ayrı ayrı olmak üzere etkin kontrasepsiyon yöntemleri kullanmalıdırlar. Bu süre içerisinde her ay rutin olarak gebelik testi yapılmalıdır (Bkz. Özel Uyarılar ve Özel Kullanım Tedbirleri). Tedavi sırasında ya da tedavinin bitiminden sonra 4 ay içinde gebelik meydana gelirse, hasta ribavirinin fetüs üzerinde oluşturduğu belirgin teratojenik etki konusunda bilgilendirilmelidir.

Erkek hastalar ve eşleri: RİBASPHERE kullanan erkeklerin eşlerinin hamile kalmaması konusunda büyük özen gösterilmelidir (Bkz. Özel Uyarılar ve Özel Kullanım Tedbirleri ve Kontrendikasyonlar). Ribavirin intraselüler olarak birikir ve vücuttan çok yavaş atılır. Spermde bulunan ribavirinin insan embriyosu/fetüsü üzerinde potansiyel teratojenik veya genotoksik bir etkisi olup olmadığı bilinmemektedir. Ribavirin kullanan erkek hastaların eşlerinde, prospektif olarak takip edilen yaklaşık 300 hamilelik ile ilgili veriler genel popülasyonla karşılaştırıldığında, malformasyon riskinde artış ya da herhangibir spesifik malformasyon göstermemiş olsa da, erkek hastalara ve eşlerine ve herbiri için ayrı olmak üzere, ribavirin tedavisi sırasında ve tedaviden sonraki 7 ay boyunca etkin kontrasepsiyon uygulanmalıdır. Eşleri hamile olan erkek hastalara, ribavirinin eşlerine geçişini önlemek için, kondom kullanmaları konusunda talimat verilmelidir.