ACTIDEM 150 ml şurup Uyarılar

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Actidem uyarılar, Actidem zararları, Actidem önlemler, Actidem riskler, Actidem yan etkisi, Actidem alerji, Actidem alkol, Actidem hamileler, Actidem emzirme, Actidem araç kullanımı, Actidem fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Normotansif hastalarda psödoefedrinin kayda değer hiçbir presör etkisi olmamakla beraber, Actidem hafif ve orta şiddetli hipertansiyon hastalarında dikkatli kullanılmalıdır. (bkz. Kontrendikasyonlar ve Diğer İlaçlarla Etkileşmeler) Diğer sempatomimetik ajanlar gibi, Actidem de, hipertansiyon, kalp hastalığı, diyabet, hipertiroidizm, yüksek intraoküler basınç, prostat büyümesi olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Hafif ve orta şiddette hepatik yetmezlikte ve orta ve şiddetli renal yetmezlikte özellikle birlikte kardiyovasküler bozukluk varsa dikkatli kullanılmalıdır (bkz. Farmakokinetik Özellikleri). Objektif veriler olmamakla beraber, Actidem alkol ve diğer merkezi etkili sedatiflerle beraber kullanılmamalıdır (bkz İlaç Etkileşimleri). Actidem sersemlik yapabilir (bkz Sürücülük ve Makine Kullanma Yeteneği Üzerine Etkisi).

Gebelik ve Emzirme Döneminde Kullanımı: Psödoefedrin ve triplolidin için gebelik kategorisi:C. Actidem şurubun gebelikte kullanımı hakkında klinik bilgi yoktur. Gebe kadınlarda kullanırken dikkatli olmalıdır. Psödoefedrin ve triprolidin, anne sütüne az miktarda geçer, fakat bunların emzirilen bebekteki etkisi bilinmemektedir. Dekstrometorfan veya metabolitlerinin anne sütü ile atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Actidem beklenen yararları bebeğe olan potansiyel risklerinden fazla değilse emziren annelerde kullanılmamalıdır.

Sürücülük ve Makine Kullanma Yeteneği Üzerine Etkisi: Actidem uyku haline ve dikkat testlerinde performans bozukluklarına neden olabilir. Antihistaminiklere yanıtta bireysel değişkenlikler vardır. Triprolidin hidroklorür alan hastalarda sersemlik bildirildiği için, hastalar Actidem şurubun kendi performanslarını ters olarak etkilemediğinden emin olmadıkça araba kullanmamalı ve makine çalıştırmamalı veya tehlikeli olabilecek etkinliklere katılmamalıdır.