ACTEMRA 80 mg/4 ml IV infüzyonluk çözelti konsantresi 1 flakon Endikasyonları

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Actemra endikasyonları, Actemra tedavisi, Actemra ne işe yarar, Actemra neye yarar, Actemra ne için kullanılır, Actemra nedir, Actemra faydaları, Actemra ne ilacı, Actemra ne zaman kullanılır, Actemra kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

ACTEMRA’nın, orta veya ileri derecede aktif romatoid artriti bulunan, bir veya daha fazla hastalığı modifiye edici antiromatizmal ilaç (DMARDs) tedavisine karşı veya birveya daha fazla tümör nekrozis faktör (TNF) inhibitör tedavisine karşı hastalığı aktifkalan veya bu tedavilere intoleransı olan hastalarda kullanımı endikedir. ACTEMRAtek başına veya metotreksatla (MTX) ve/veya diğer DMARD’larla kombinasyonhalinde kullanılabilir.

Poliartiküler Juvenil İdiopatik Artrit (pJIA)

ACTEMRA’nın, daha önce metotreksat (MTX) tedavisine yeterli yanıt alınamayan 2 yaşındaki ve 2 yaşından daha büyük aktif poliartiküler juvenil idiopatik artritliçocuklarda, MTX ile kombinasyon şeklinde kullanımı endikedir. ACTEMRA, MTX’aintoleransı olan veya MTX kullanımı uygun olmayan vakalarda tek başına kullanılabilir.

Sistemik Juvenil İdiopatik Artrit (sJIA)

ACTEMRA’nın, aktif sistemik juvenil idiopatik artriti bulunan, daha önce NSAİİ ve sistemik kortikosteroid tedavisine yeterli yanıt alınamayan, 2 yaşındaki ve 2 yaşındandaha büyük çocuklarda kullanımı endikedir. Tosilizumab metotreksata (MTX)intoleransı olan veya MTX tedavisinin uygun olmadığı vakalarda tek başına veyametotreksat (MTX) ile kombinasyon halinde kullanılabilir.