ZYRTEC 10 mg 20 film tablet Dozu

UCB Pharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zyrtec dozu, Zyrtec dozaj, Zyrtec doz aşımı, Zyrtec uygulama, Zyrtec kullanım şekli, Zyrtec kullanımı, Zyrtec kullanım süresi, Zyrtec açmı tokmu, Zyrtec nedir, Zyrtec ne için kullanılır, Zyrtec nasıl kullanılır, Zyrtec faydaları, Zyrtec etkileri, Zyrtec günde kaç kez, Zyrtec sabah mı akşam mı, Zyrtec fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji ve uygulama şekli

6 yaş ve üstü çocuklarda ve erişkinlerde: Semptomların şiddetine göre günde bir kez 5 mg (1/2 tablet) veya 10 mg (1 tb) uygulanır.

Uygulama şekli:

Zyrtec® 10 mg Film Tablet ağızdan kullanım içindir, bir bardak su ile birlikte yutulmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Orta-Ağır Böbrek Yetmezliği:

Doz aralıkları kişinin böbrek fonksiyonlarına göre ayarlanır. Aşağıdaki tabloyu kullanarak gösterildiği şekilde dozu ayarlanır. Bu tabloyu kullanabilmek için hastanın kreatinin klerensi [(CLcr), ml/dak] hesaplanmalıdır.

CLcr (ml/dak) değeri; serum kreatinin değeri (mg/dl) üzerinden aşağıdaki formüle göre hesaplanır.

[ 140-yaş (yıl) ] x ağırlık (kg)

CLcr (ml/dak)= - (x 0.85 - kadınlarda)

72 x serum kreatinin (mg/dl)

Böbrek Fonksiyon Bozukluğu olan Erişkin Hastalarda Doz Ayarlaması:

Böbrek yetmezliği olan pediyatrik hastalarda doz, hastanın renal klerensi ve vücut ağırlığı göz önüne alınarak bireyselleştirilmelidir.

Karaciğer Yetmezliği:

Sadece karaciğer yetmezliği olan hastalarda herhangi bir doz ayarlanmasına gerek yoktur.
Böbrek Yetmezliği ve Karaciğer Yetmezliği:

- Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler- Orta-Ağır Böbrek Yetmezliği").

Pediyatrik popülasyon: "Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi" bölümüne bakınız.
Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Aşırı dozda setirizin alımını takiben gözlenen belirtilere, esas olarak santral sinir sistemi etkileri veya antikolinerjik etki izlenimi veren etkiler eşlik eder.

Önerilen günlük dozun en az 5 katı dozun alımıyla, konfüzyon, diyare, sersemlik hissi, halsizlik, baş ağrısı, kırıklık, midriyazis, kaşıntı, durmaksızın hareketle belirgin aşırı huzursuzluk hali, sedasyon, somnolans, stupor, taşikardi, tremor ve idrar retansiyonu gibi advers olaylar bildirilmiştir.

Setirizinin bilinen spesifik bir antidotu yoktur. Doz aşımı meydana geldiğinde, semptomatik veya destekleyici tedavi önerilir. İlaç kısa süre önce alındıysa gastrik lavaj değerlendirilmelidir. Setirizin, diyaliz ile etkin bir şekilde uzaklaştırılamaz.