ZOPHIX 20 mg 28 ağızda dağılan tablet Nedir

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zophix nedir, Zophix ne için kullanılır, Zophix ne ilacı, Zophix neye yarar, Zophix ne işe yarar, Zophix neye iyi gelir, Zophix kullananlar, Zophix kullanımı, Zophix uygulama, Zophix etkileri, Zophix faydaları bilgilerini içerir.

2.ZOPHIX nedir ve ne için kullanılır?

ZOPHIX 28 tabletlik formu ile kullanıma sunulmuştur.

ZOPHIX ağızda dağılabilir tabletler yuvarlak, bikonveks, bir yüzünde bölünme çizgisi, diğer yüzünde “Z” işareti bulunan ve san renktedir.

ZOPHIX antipsikotikler adı verilen bir ilaç grubuna aittir.

ZOPHIX gerçekte var olmayan şeyleri duymak, görmek veya hissetmek, yanlış inanışlar, anormal şüphecilik, içine kapanmak gibi semptomlann eşlik ettiği bir hastalığın tedavisinde kullanılır. Aynca bu hastalığı yaşayan hastalar kendilerini depresif, endişeli veya gergin hissedebilirler.

ZOPHIX coşkulu ve fazlasıyla eneıjik hissetme, normalden çok daha az uykuya ihtiyaç duyma, birbirini kovalayan fikirler öne sürerek çok hızlı konuşma ve bazen aşın sinirlilik gibi semptomlann eşlik ettiği bir durumu tedavi etmek için kullanılır. Aynca bu durumla birlikte olabilen duygudurum iniş (deprese) ve çıkışlannı engelleyen bir duygudurum dengeleyicidir.

ZOPHIX benzer durumlann tedavisi için 13-17 yaş arasındaki ergen hastalarda da kullanılabilir.