ZOFER 8 mg 10 tablet Uyarılar

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zofer uyarılar, Zofer zararları, Zofer önlemler, Zofer riskler, Zofer yan etkisi, Zofer alerji, Zofer alkol, Zofer hamileler, Zofer emzirme, Zofer araç kullanımı, Zofer fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Diğer selektif 5-HT3 reseptör antagonistlerine karşı aşırı duyarlılık gösteren hastalarda aşın duyarlılık reaksiyonları rapor edilmiştir.

Ondansetron, doza bağlı bir şekilde QT aralığını uzatmaktadır (bkz. Klinik Farmakoloji) Aynca, ondansetron kullanan hastalarda pazarlama sonrası Torsades de Pointes vakalanbildirilmiştir. Konjenital uzun QT sendromu bulunan hastalarda ondansetronkullanımından kaçınınız. Ondansetron, elektrolit anomalileri, konjestif kalp yetmezliği,bradiaritmisi bulunan hastalarda, QT uzaması olan veya QT uzaması gelişebilecek hastalarda

veya QT uzamasına ya da elektrolit anomalilerine sebep olan diğer tıbbi ürünleri kullanan hastalarda dikkatli şekilde uygulanmalıdır.

Hipokalemi ve hipomagnezemi, ondansetron uygulaması öncesinde düzeltilmelidir.

Ondansetronun kalın bağırsaktan geçiş süresini uzattığı bilindiğinden, subakut bağırsak obstrüksiyonu belirtileri olan hastalar ondansetron uygulamasından sonra izlenmelidir.

Hepatotoksik kemoterapi gören pediyatrik hastalarda ondansetron kullanılırken hepatik işlevler yakından izlenmelidir.

Adenotonsillektomi ameliyatları olan hastalarda bulantı ve kusmaları ondansetron ile önlemek gizli kanamaları maskeleyebilir. Bundan dolayı, böyle hastalar ondansetron sonrasıdikkatle takip edilmelidir.

Laktoz içeriğinden dolayı nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, lapp laktoz yetmazliği yada glikoz-galaktoz malabsorbsiyon problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Propilen glikol içeriğinden dolayı alkol benzeri semptomlara neden olabilir.

Bu tıbbi ürün metil paraben ve propil paraben içermektedir. Bu maddeler, alerjik reaksiyonlara (muhtemelen gecikmiş) sebebiyet verebilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Psikomotor testlerde ondansetron performansı etkilememiş ve sedasyona neden olmamıştır. Bu tür aktivitelerde ondansetronun farmakolojisinden beklenen zararlı etkiler gözlenmemiştir.