ZOFER 8 mg 10 tablet Etkileşimi

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zofer etkileşimi, Zofer etken madde, Zofer yardımcı maddeler, Zofer alkol, Zofer etkileşim, Zofer kullananlar, Zofer dozu, Zofer kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Yaygın olarak birlikte uygulandığı ilaçların metabolizmasını artırdığına veya önlediğine dair herhangi bir kanıt bulunmamaktadır. Spesifik çalışmalar ondansetronun alkol,temazepam, furosemid, tramadol ve propofol ile birlikte uygulandığında farmakokinetikolarak etkileşmediğini göstermektedir.

Ondansetron multipl hepatik sitokrom P-450 enzimleri CYP3A4, CYP2D6 ve CYP1A2 tarafından metabolize olur. Bu metabolik enzimlerin ondansetronu metabolize etmedekiçeşitliliğinden dolayı, enzim inhibisyonu ya da bir enzimin düşük aktivitesi(örn,

CYP2D6 genetik bozukluğu) normal olarak diğer enzimler tarafından telafi edilmektedir ve ondansetron atılmamda veya doz gereksiniminde çok az değişikliğe neden olmakta yada herhangi bir değişikliğe neden olmamaktadır.

Ondansetronun, QT aralığım uzatan ve/veya elektrolit anomalilerine sebep olan ilaçlarla eş zamanlı olarak uygulanması sırasında dikkatli olunmalıdır, (bkz. Uyanlar ve Önlemler)

Apomorfln

Ondansetronun apomorfin hidroklorür İle eşzamanlı kullanımı şiddetli hipotansiyon ve bilinç kaybı bildirimleri nedeniyle kontrendikedir.

Fenitoin, Karbamazepin ve Rifampisin

CYP3A4’ün potent indükleyicileri (Örn, fenitoin, karbamazepin ve rifampisin) ile tedavi edilen hastalarda, ondansetronun klerensi artmıştır ve ondansetronun kan konsantrasyondüzeyleri azalmıştır.

Tramadol

Küçük ölçekli çalışmalardan elde edilen veriler ondansetronun tramadolün analjezik etkisini azalttığını belirtmektedir.

ZOFER ile QT uzamasına yol açan ilaçların birlikte kullanılması QT uzamasına katkıda bulunur. ZOFER ile birlikte kardiyotoksık ilaçların (örn. antrasiklinler)kullanılması aritmi riskini artırabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Veri yoktur.

Pediyatrik popülasyon

Veri yoktur