ZOFER 4 mg 6 tablet Dozu

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zofer dozu, Zofer dozaj, Zofer doz aşımı, Zofer uygulama, Zofer kullanım şekli, Zofer kullanımı, Zofer kullanım süresi, Zofer açmı tokmu, Zofer nedir, Zofer ne için kullanılır, Zofer nasıl kullanılır, Zofer faydaları, Zofer etkileri, Zofer günde kaç kez, Zofer sabah mı akşam mı, Zofer fazla alınırsa bilgilerini içerir.

(8 MG FİLM TABLET) - (4 MG / 2 ML) - (8 MG / 4 ML) - (4 MG FİLM TABLET) : Hekim tarafından başka şekilde önerilmediği taktirde ;
Kanser tedavisinin emetojenik potansiyeli uygulanan kemoterapi kombinasyonlarının dozlarına ve kullanılan radyoterapi rejimlerine göre değişir. İlaç uygulama yolu ve 8-32 mg arasında değiştirilebilir ve aşağıda gözterildiği şekilde seçilebilir. Emetojenik etkisi yüksek olan kemoterapi uygulamalarında (Örneğin Sisplatin): Kemoterapiden hemen önce yavaş uygulanan intravenöz enjeksiyon ya da 15 dk.lık infüzyon şeklinde 8 mg Ondansetron ve bunu müteakiben 24 saat süre ile 1 mg / saat'lik sürekli intravenöz infüzyon ya da 4 saat aralıklarla 2 kez 15 dk.lık intravenöz infüzyon şeklinde 8'er mg Ondansetron uygulanır. her iki tedavi rejimi de 5 güne kadar 12 saatte bir oral yolla 8 mg Ondansetron uygulaması ile devam eder.
Emetojenik etkisi daha düşük olan kemoterapi uygulamalarında (örneğin siklofosfamid, doksorubisin, karboplatin): Emetojenik kemoterapi alan hastaların çoğunda ilaç tedaviden önce yavaş uygulanan intravenöz enjeksiyon şeklinde veya 15 dk.lık infüzyon şeklinde veya kemoterapiden 1-2 saat önce oral olarak 8 mg Ondansetron uygulanır. Müteakiben 5 güne kadar 12 saatte bir oral yolla 8 mg Ondansetron verilir.
Radyoterapi kökenli bulantı ve kusmalar: 12 saatte bir oral olarak 8 mg uygulanır. İlk doz radyoterapiden 1-2 saat önce alınmalıdır. tedavinin süresi radyoterapinin süresine bağlıdır.
Çocuklar:Kemoterapiden hemen önce tek bir intravenöz enjeksiyon şeklinde 5 mg, m2 dozunda verilebilir. takiben 12 saat sonra 4 mg oral olarak devam edilir. İlk uygulanan tedaviyi takiben 5 güne kadar günde 2 kere 4 mg oral olarak verilebilir.
Yaşlılar: 65 yaşın üzerindeki hastalarda Ondansetron'un etkinliği ve toleransı genç yetişkinlerde gözlenen duruma benzerlik gösterir. Dolayısı ile yaşlı hastalarda, dozaj ve uygulama şeklinin değiştirilmesi gerekmez.
Post operatif bulantı ve kusmalarda: Yetişkinlerde anesteziden bir saat önce 8 mg oral olarak verilir. Daha sonra 8 saat ara ile iki kez daha 8 mg oral olarak devam edilir.