ZOCOR 20 mg 28 tablet Nedir

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zocor nedir, Zocor ne için kullanılır, Zocor ne ilacı, Zocor neye yarar, Zocor ne işe yarar, Zocor neye iyi gelir, Zocor kullananlar, Zocor kullanımı, Zocor uygulama, Zocor etkileri, Zocor faydaları bilgilerini içerir.

2.ZOCOR nedir ve ne için kullanılır?

ZOCOR kanınızdaki toplam kolesterol, kötü kolesterol (LDL kolesterol) ve trigliseridler denilen yağ asitlerinin seviyelerini azaltmak için kullanılan bir ilaçtır. Ek olarak, ZOCOR iyi kolesterol (HDL kolesterol) seviyenizi de yükseltir. Bu ilacı kullanırken kolesterol düşüren diyetinize de sadık kalmalısınız. ZOCOR statinler denilen bir ilaç grubuna dahildir.

Kolesterol, kanda bulunan yağ kökenli maddelerden biridir. Toplam kolesterolünüz temelde LDL ve HDL kolesterol’den oluşur.

LDL kolesterol, atar damarlarınızda birikim yaparak plak oluşturduğundan genellikle “kötü” kolesterol olarak adlandırılır. Zamanla bu plak oluşumu atar damarların daralmasına neden olabilir. Bu daralma hayati önem taşıyan kalp veya beyin gibi organlara olan kan akımını

azaltabilir veya durdurabilir. Kan akımının bu şekilde durulması kalp krizi veya inmeye neden olabilir.

HDL kolesterol, kötü kolesterolün atar damarlarınızda birikim yapmasını engelleyerek kalp hastalığından koruduğundan genellikle “iyi” kolesterol olarak adlandırılır.

Trigliseritler kalp hastalığı riskinizi artırabilecek kanınızdaki yağ kökenli maddelerden bir diğeridir.

ZOCOR 28 adet film kaplı tablet içeren blister ambalajlarda takdim edilmektedir.

ZOCOR 20 mg film tabletler, oval, ten rengi, bir tarafında “ZOCOR” diğer tarafında “MSD 740” yazan film kaplı tabletlerdir.

ZOCOR, diyete ilave olarak,

  • Kanınızda kolesterol seviyesi yüksek olduğunda (primer hiperkolesterolemi) ya da kanınızda yükselmiş yağ seviyesi olduğunda (karışık hiperlipidemi).
  • Kanınızda kolesterol düzeyini yükselten genetik bir hastalığınız (homozigot ailesel hiperkolesterolemi) olduğunda. Diğer tedavileri de alabilirsiniz.
  • Koroner kalp hastalığınız (KKH) veya yüksek KKH riskiniz olduğunda (diyabet, inme öyküsü ya da diğer kan-damar hastalığınız varsa). ZOCOR, kanınızdaki kolesterol miktarından bağımsız olarak kalp hastalığı riskini azaltarak hayatınızı uzatabilir.