ZITROMAX 500 mg 3 film tablet Nedir

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zitromax nedir, Zitromax ne için kullanılır, Zitromax ne ilacı, Zitromax neye yarar, Zitromax ne işe yarar, Zitromax neye iyi gelir, Zitromax kullananlar, Zitromax kullanımı, Zitromax uygulama, Zitromax etkileri, Zitromax faydaları bilgilerini içerir.

2.ZITROMAX nedir ve ne için kullanılır?

ZITROMAX 500 mg film kaplı tablettir. 3 tabletlik blister ambalajlarda bulunur, her bir tablet 500 mg azitromisin içermektedir. ZITROMAX, beyaz ile kırık beyaz arası renkte, bir tarafında “Pfizer” diğer tarafında ise “ZTM 500” yazısı ve çentik olan oval tablettir.

ZITROMAX, makrolid olarak adlandırılan antibiyotik grubundandır. Bazı bakterilerin ve diğer mikroorganizmaların neden olduğu, aşağıda örnekleri bulunan enfeksiyonların tedavisinde kullanılır:

• Göğüs, boğaz ve burun enfeksiyonları (bronş iltihabı, akciğer iltihabı, ve sinüzit gibi)

• Streptococcus pyogenes’in neden olduğu bademcik iltihabı (tonsilit), boğaz ağrısı (farenjit) tedavisinde penisilin alerjisi varlığında

• Kulak enfeksiyonlan

• Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları (apse veya çıban gibi)

• Chlamydia adlı organizmanın neden olduğu cinsel yolla bulaşan hastalıklar

Haemophilus ducreyi isimli bir mikroorganizmanın neden olduğu bağlı yumuşak doku ülseri ve çoğul dirençli olmayan Neisseria gonorrhoeae isimli bir mikroorganizmanın yol açtığı eşlik eden başka enfeksiyonun olmadığı cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar