ZINNAT FORTE 250 mg/5 ml 100 ml süspansiyon hazırlamak için granül Nedir

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zinnat Forte nedir, Zinnat Forte ne için kullanılır, Zinnat Forte ne ilacı, Zinnat Forte neye yarar, Zinnat Forte ne işe yarar, Zinnat Forte neye iyi gelir, Zinnat Forte kullananlar, Zinnat Forte kullanımı, Zinnat Forte uygulama, Zinnat Forte etkileri, Zinnat Forte faydaları bilgilerini içerir.

2.ZINNAT FORTE nedir ve ne için kullanılır?

ZİNNAT, bakteriler üzerinde öldürücü etkiye sahip sefalosporin grubu bir antibiyotiktir. Her 5 ml'sinde etkin madde olarak 250 mg sefuroksim içerir.

ZİNNAT, sulandırıldığında 100 ml süspansiyon veren ve kuru granül içeren, çocuk kilidi olan cam şişelerde bulunmaktadır. Beraberinde 5 ml'lik bir ölçü kaşığı ve 35 ml'lik bir ölçü kabı bulunur.

ZİNNAT bileşimindeki sefuroksim; önemli hedef proteinlere bağlanarak bakterilerde hücre duvarı sentezini önleyerek öldürücü etki gösterir. Duyarlı mikroorganizmaların sebep olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Kullanıldığı başlıca enfeksiyonlar:

• Üst solunum yolu enfeksiyonları: Kulak, burun, boğaz enfeksiyonları, orta kulak iltihabı, sinüzit, bademcik iltihabı, farenjit (yutak iltihabı) gibi.

• Alt solunum yolu enfeksiyonları: Akut bronşit ve kronik bronşitin ani alevlenmeleri ve pnömoni (akciğer iltihabı) gibi.

• Genital enfeksiyonlar ve idrar yolları enfeksiyonları: Piyelonefrit (idrar yolları ve böbrek iltihabı), mesane iltihabı ve idrar yolu iltihabı gibi.

• Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: Çıban (furonkül), irinli deri enfeksiyonu (piyoderma), bulaşıcı, yüzeysel, mikrobik deri enfeksiyonu (impetigo) gibi.

• Bel soğukluğu (gonore): Akut ve komplike olmayan gonokoklardan kaynaklanan idrar yolu iltihabı ve rahim ağzı iltihabı (servisit).

• Erken Lyme hastalığının (kene ısırması ile insana geçen Borrelia burgdorferi adlı bakterinin yol açtığı hastalık) tedavisinde ve takiben yetişkin ve 12 yaştan büyük çocuklarda geç Lyme hastalığının önlenmesinde.