ZESPIRA 10 mg 28 film tablet Uyarılar

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zespira uyarılar, Zespira zararları, Zespira önlemler, Zespira riskler, Zespira yan etkisi, Zespira alerji, Zespira alkol, Zespira hamileler, Zespira emzirme, Zespira araç kullanımı, Zespira fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Hyaluronik asit, kuaterner amonyum tuzu içeren dezenfektanlarla birlikte kullanılmamalıdır. Bunların varlığında prespite olabilir. Intraartiküler enjeksiyon için genel uyarılar dikkate alınmalıdır. Ostenil eklem içine doğru enjekte edilmelidir. Damarlara ve etrafındaki dokulara enjeksiyondan kaçınılmalıdır. Steril şırınga veya streril paket hasarlı ise kullanmayınız.
25 C nin altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır. DONDURULMAZ
Eklemde efüzyon varsa enjeksiyondan önce çekilmelidir.
Romatoid artrit yada gut artriti gibi enflamatuvar artritli bazı hastalarda HA enjeksiyonunu takiben enjekte edilen dizde geçici bir enflamasyon geliştiği rapor edilmiştir.
İntraartiküler enjeksiyondan sonra enjeksiyon bölgesinde bazı hastalarda geçici şişme ve ağrı olabilir.
Araç ve makine kullanma üzerine etkisi olmadığı saptanmıştır.

Özel Durumlarda Kullanım :

Gebelikte Kullanım : Teratojenik etkinin üzerine yapılan çalışmalarda, intraartiküler HA enjeksiyonu için insanda önerilen dozların (her tedavi peryodunda 1.43 mg/kg) 11 kez daha üstündeki dozlarda kullanıldığında fertilite üzerine olumsuz etkiler yada fetusta zararlı etkiler gözlenmemiştir. ( FDA'nın Teratonejik risklere göre sınıflandırmasında B kategorisinde ). Ancak hamile kadınlarda yapılmış çalışmalar olmadığından, HA nın güvenilirliği ve etkinliği kanıtlanmamıştır. Bu nedenle hamilelerde kullanılması önerilmez.

Emziren Kadınlarda : İnsanda süte geçip geçmediğine ilişkin bir bulgu yoktur. Emziren kadınlarda HA nın güvenilirliği ve etkiniği kanıtlanmamıştır.

Pediyatride: Çocuklara, HA nın güvenilirliği ve etkinliği gösterilmemiştir.