ZEMSITOL 10 mcg/2ml enjeksiyonluk çözelti içeren 5 ampül Etkileşimi

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zemsitol etkileşimi, Zemsitol etken madde, Zemsitol yardımcı maddeler, Zemsitol alkol, Zemsitol etkileşim, Zemsitol kullananlar, Zemsitol dozu, Zemsitol kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

ZEMSİTOL’ün, sitokrom P450 enzimleri (CYP1A2, CYP2A6, CYP2B6, CYP2C8, CYP2C9, CYP2C19, CYP2D6, CYP2E1 veya CYP3A) ile metabolize olan ilaçları inhibeetmesi ve CYP2B6, CYP2C9 veya CYP3A ile metabolize olan ilaçların klerensiniindüklemesi beklenmemektedir.

ZEMSİTOL enjeksiyonluk çözelti ile spesifik etkileşim çalışmaları yapılmamıştır.

Ketokonazol: ZEMSİTOL enjeksiyonluk çözelti ile çalışılmamış olmasına rağmen, ketokonazolün 200 mg’lık çoklu dozla, 5 gün boyunca günde 2 kez alınmasının parikalsitolkapsüllerin farmakokinetiği üzerindeki etkisi sağlıklı deneklerde çalışılmıştır. Ketokonazolvarlığında parikalsitolün Cmaks değeri en az etkilenmiş, fakat EAAo-oo, değeri yaklaşık olarakikiye katlanmıştır. Parikalsitolün ortalama yarı ömrü, tek başına alındığındaki 9.8 saatekıyasla, ketokonazol varlığında 17.0 saattir (bkz. Bölüm 5).

Dijital toksisitesi herhangi bir nedene bağlı hiperkalsemi tarafından potansiyalize edilebilir; bu nedenle ZEMSİTOL ile birlikte dijital verildiğinde dikkatli olunmalıdır.

Fosfat veya vitamin D ilişkili tıbbi ürünler, artan hiperkalsemi riski ve kalsiyum fosfor çarpımı (CaxP) yükselmesi nedeniyle parikalsitol ile birlikte alınmamalıdır.

Artmış alüminyum kan seviyesinden dolayı ve alüminyum kemik toksisitesi oluşabileceği için alüminyum içeren preparatlar (öm.antiasitler, fosfat bağlayıcılar) kronik bir şekildevitamin D tıbbi ürünleri ile birlikte kullanılmamalıdır.

Kalsiyum içeren preparatların veya tiyazid diüretiklerinin yüksek dozları hiperkalsemi riskini arttırabilir.

Magnezyum içeren preparatlar (öm.antiasitler) vitamin D preparatları ile beraber alınmamalıdır çünkü hipermagnezemi oluşabilir.