ZANTAC 300 mg 10 eff.tablet Yan Etkileri

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zantac yan etkileri, Zantac etkileri, Zantac zararları, Zantac belirtileri, Zantac uyarılar, Zantac önlemler, Zantac kilo aldırırmı, Zantac zayıflatırmı, Zantac zehirlenmesi, Zantac cinsellik, Zantac sorunlar, Zantac uykusuzluk, Zantac bağımlılık, Zantac bırakma bilgilerini içerir.

Aşağıdaki ifadeler istenmeyen etkilerin sınıflandırılması için kullanılmıştır: çok sık (>1/10), sık(>1/100,<1/10), sık değil (>1/1000, <1/100), seyrek (>1/10.000,<1/1000) çok seyrek (1/10.000). Advers etki sıklıkları pazarlama sonrası spontan raporlara dayanarak tahmin edilmiştir.

Kan ve lenfatik sistem bozuklukları: Çok seyrek: kan sayımı değişiklikleri (lökopeni, trombositopeni). Bunlar genellikle reversibldır. Agranülositoz veya bazen kemik iliği hipoplazisi veya kemik iliği aplazisi ile birlikte pansitopeni

İmmun sistem bozuklukları: Seyrek: aşırı duyarlılık reaksiyonları (ürtiker, anjiyonörotik ödem, ateş, bronkospazm, hipotansiyon ve göğüs ağrısı) Çok seyrek: anaflaktik şok Bu olaylar tek bir dozdan sonra rapor edilmiştir.

Psikiyatrik bozukluklar: Çok seyrek: reversibl mental konfüzyon, depresyon ve halüsinasyonlar Bunlar başlıca ağır hasta ve yaşlı hastalarda rapor edilmiştir.

Sinir sistemi bozuklukları: Çok seyrek: başağrısı(bazen şiddetli), sersemlik ve reversibl istem dışı hareket bozuklukları

Göz bozuklukları: Çok seyrek : reversibl bulanık görme Uyumda değişikliği düşündüren bulanık görme raporları vardır.

Kardiyak bozukluklar: Çok seyrek: diğer H2 reseptör antagonistlerinde olduğu gibi bradikardi ve A-V blok

Vasküler bozukluklar: Çok seyrek: vaskülit Gastrointestinal bozukluklar: Çok seyrek: akut pankreatit, diyare

Hepatobiliyer bozukluklar: Seyrek: karaciğer fonksiyon testlerinde geçici ve reversibl değişiklikler Çok seyrek: Sarılık ile birlikte veya sarılık olmaksızın hepatit (hepatoselüler, hepatokanaliküler veya karışım)

Deri ve subkutan doku bozuklukları: Seyrek: Deri döküntüsü Çok seyrek: eritem multiform, alopesi

Kas-iskelet sistemi ve bağ dokusu bozuklukları: Çok seyrek: artralji ve miyalji gibi kas-iskelet sistemi semptomları

Renal ve Üriner Bozukluklar: Çok seyrek: akut interstisyel nefrit

Üreme sistemi ve meme bozuklukları: reversibl impotans. Erkekte meme semptomları

BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.