ZANDID 150 mg 30 tablet {8699828090632} Nedir

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zandid nedir, Zandid ne için kullanılır, Zandid ne ilacı, Zandid neye yarar, Zandid ne işe yarar, Zandid neye iyi gelir, Zandid kullananlar, Zandid kullanımı, Zandid uygulama, Zandid etkileri, Zandid faydaları bilgilerini içerir.

2.ZANDID nedir ve ne için kullanılır?

ZANDİD ranitidin içerir ve ranitidin H2 reseptör antagonisti adı verilen bir ilaç grubunun üyesidir; midenizdeki asit miktarını azaltır. Böylece mide ve on iki parmak barsağında (duodenumda) bulunan ülserlerde (yaralarda) hızlı iyileşme sağlanır ve yanma/acı azalır.

Doktorunuz bu ilacı size ve sağlık durumunuza uygun olduğu için seçmiştir.

ZANDİD aşağıdaki durumlarda kullanılır:

• Mide veya duodenum ülserinin tedavisinde bazı durumlarda doktorunuz ZANDİD’le birlikte bir antibiyotik de reçete edebilir.

  • Artrit (eklem iltihabı) için kullanılan bazı ilaçlar ve ağn kesiciler yan etki olarak ülserlere neden olabilirler. Eğer böyle bir tedavi görüyorsanız, doktorunuz sizi ülserlerden korumak için ZANDİD reçete edebilir.
  • Ülserler kanayabilir. Doktorunuz sizi bundan korumak için size ZANDİD reçete edebilir.
  • Yemek borusundaki asit kaynaklı problemlerin (özofajit: yemek borusu iltihabı) ve diğer problemlerin tedavisinde kullanılır. Bu problemler, ağrıya veya rahatsızlığa neden olabilen hazımsızlık, dispepsi (sindirim güçlüğü) veya mide yanması/ekşimesidir.
  • Midede fazla asit salgılanmasından kaynaklanan problemlerin tedavisinde kullanılır.
  • ZANDİD anesteziden önce bazı özel problemlerden korunmak için de verilebilir.