YONDELIS 1 mg IV konsantre infüzyonluk çözelti için toz Nedir

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Yondelis nedir, Yondelis ne için kullanılır, Yondelis ne ilacı, Yondelis neye yarar, Yondelis ne işe yarar, Yondelis neye iyi gelir, Yondelis kullananlar, Yondelis kullanımı, Yondelis uygulama, Yondelis etkileri, Yondelis faydaları bilgilerini içerir.

2.YONDELIS nedir ve ne için kullanılır?

  • YONDELIS, etkin madde olarak 1 mg trabektedin içerir ve damar içine uygulanarak kullanılan çözelti için tozdur. Tozun rengi beyazdan gri beyaza kadar değişir ve cam şişede sunulmaktadır. Her kutunun içinde bir flakon bulunmaktadır.
  • YONDELIS, tümör hücrelerinin çoğalmasını önleyerek etki eden bir kanser ilacıdır.
  • YONDELIS, tümörün oluştuğu bölgede yayılım gösteren ve vücudun uzak bölgelerine sıçramış (metastaz yapmış) yumuşak doku sarkomu adı verilen tümör grubundan leiyomiyosarkom (düz kas hücrelerinden kaynaklanan kötü huylu tümör) ve liposarkomlu (yağ hücresinden kaynaklanan kötü huylu tümör) hastalarda daha öncesinde yeterli doz ve süreyle doksorubisin ve ifosfamid etken maddelerini içeren kanser ilaçlarıyla tedavi (kemoterapi rejimleri) uygulanmış hastalarda hastalığın ilerlemesi halinde kurtarma tedavisinde kullanılır.
  • Yumuşak doku sarkomu, kaslar, yağ dokusu ve kıkırdak veya damarlar gibi yumuşak dokularda başlayan kötü huylu bir hastalıktır.