XYLO-COMOD nazal sprey Dozu

Biem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Xylo-Comod dozu, Xylo-Comod dozaj, Xylo-Comod doz aşımı, Xylo-Comod uygulama, Xylo-Comod kullanım şekli, Xylo-Comod kullanımı, Xylo-Comod kullanım süresi, Xylo-Comod açmı tokmu, Xylo-Comod nedir, Xylo-Comod ne için kullanılır, Xylo-Comod nasıl kullanılır, Xylo-Comod faydaları, Xylo-Comod etkileri, Xylo-Comod günde kaç kez, Xylo-Comod sabah mı akşam mı, Xylo-Comod fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Eğer kullanım için başka bir yol önerilmediyse, günde 2-3 kez 1 sprey her bir burun deliği için uygulanır.

XYLO-COMOD® ile tedavi, 5 günden uzun süre sürdürülmemelidir. Tedaviye bazı günler ara verildiyse, yeniden kullanım mümkündür.

Uygulama şekli:

Kullanmadan önce koruyucu kapak çıkarılır. Düzenli bir sprey saçılana kadar pompa mekanizmasına basılır. Daha sonra her bir burun deliğine yerleştirilen sprey ağzı birer kez sıkılır. Pompa mekanizmasının içindeki solüsyonun katılaşmasını önlemek için koruyucu kapak her kullanım sonrası kapatılmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Veri yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

6 yaşından büyük çocuklar için yetişkin dozu geçerlidir. 6 yaşından küçüklerde kullanılmamalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

İmidazol türevleri ile intoksikasyonun klinik tablosu karışıktır; stimülasyon periyodu, santral sinir sistemi depresyonu ve kasdiyovasküler sistemi ardına görülebilir.

Santral sinir sistemi stimülasyon bulguları; anksiyete, heyecan, halüsinasyon ve konvülsiyondur.

Santral sinir sistem depresyonunun bulguları; azalmış kan ısısı, letarji, uyku hali ve komadır.

Şu belirtiler oluşabilir: miyozis, midriyazis, terleme, ateş, solgunluk, siyanoz, hastalıklı hal, taşikardi, bradikardi, kardiyak aritmi, kardiyak arrest, hipertoni, şok benzeri hipotoni, pulmoner ödem, solunum bozuklukları ve apne.

Özellikle çocuklarda, yüksek doz, başta konvülsiyon ve koma gibi santral etkiler olmak üzere, bradikardi, hipertansiyon benzeri apne ya da hipotansiyona neden olur.

Doz aşımı halinde tedavi ve önlemler:

Şiddetli aşırı doz olmasi halinde, derhal hastane şartlarında yoğun bakım gereklidir.
Ksilometazolin’in hemen absorbe olmasını engellemek için, aktif kömür (absorban), sodyum sülfat (laksatif) ya da gastrik lavaj (eğer çok yüksek dozlarda alınmışsa) uygulaması yapılmalıdır. Kan basıncını düşürmek için bir non-selektif alfa blokör ajan verilebilir.
Vazopresin kontrendikedir. Eğer gerekliyse, antipiretik/ antikonvülsif tedavi ya da suni oksijen solunumu uygulanabilir.